Loading...

Nyheder 2015

Forrygende formiddag: Fire i semifinalen

06. marts 2015 · Jeppe Weinreich

EM-INDE 2. dag formiddag. Stor dansk dag, hvor Sara Slott Petersen og Stina Troest som håbet gik videre. Dagens to højdepunkter stod dog Andreas Martinsen og Nick R. Jensen for.

PRAG – Syv danskere i aktion, fire videre til semifinaler. Det var det flotte facit af fredag formiddags tætpakkede program.
Først var det Andreas Martinsen, der på 60 meter hæk klarede sig videre. Starten har oftest været hans store problem, men i dag sad den der. I mål kunne han lige akkurat holde 3. pladsen, som gav direkte avancement. Og det skulle vise sig at være vigtigt. Cyprioten Milan Trajkovic røg på 4. pladsen nemlig ud med samme tid. Trods tangering af sin personlige rekord gik den danske hækkeløber altså videre med langsomste tid.  

”Jeg fik den start, jeg havde håbet på. Og så lykkedes jeg med de to fokuspunkter, jeg har trænet meget med: At komme fladt ud fra start og holde vejret hen til over første hæk.”

”At jeg gik direkte videre, var jeg ikke lige forberedt på. Målet i semifinalen er helt klart en dansk rekord (7,80s, red.).”
Den semifinale løbes fredag kl. 16.32, hvor Andreas løber i andet heat på bane 7.

Sara videre på et hængende hår 
At Sara Slott Petersen kunne gå videre, var nok mere ventet, men det skulle vise sig at holde hårdt. På opløbsstrækningen mistede hun sin 2. plads og kom ind som nr. 3 i 53,29 sek. Hun måtte derfor vente i spænding for at se, om der blev løbet stærkere i det sidste heat. Det gjorde der heldigvis ikke, og dermed er hun også videre til fredagens semifinale, hvor hun på bane 2 får mulighed for at revanchere sig mod spanieren Indiro Terrero, som snuppede andenpladsen fra hende. Saras tid 53,29 sek. er hendes næstbedste nogensinde.

Nickjensen Emprag Jiroashx

”Min plan var at gå ind som nr. 2 efter første omgang og så håbe på et stabilt flow. Det virkede næsten,” lød det fra Sara med henvisning til briten Bundy-Davies, der på anden omgang bremsede lidt op og ødelagde danskerens plan.

Troest tog den sidste plads
Også Stina Troest gik videre med marginalerne på sin side. Hun kom ind som nr. 3 et pænt stykke efter de to første, men det viste sig, at hendes tid 2:04,30 min. var tilstrækkelig til at tage den sidste semifinaleplads – på bekostning af norske Trine Mjåland. 

Sensationelt løb af Nick R. Jensen 
Dagens højdepunkt stod dog Nick R. Jensen for, da han i sit 800 meter heat løb med stort overskud og atter viste, at han er god i taktiske løb. Han rundede de 400 meter som nr. 4 i relativt langsomme 54 sekunder, men gik på de sidste 200 meter op på andenpladsen. Den forsvarende bronzevinder, Mukhtar Mohammed, formåede ikke at gå forbi danskeren – og dermed røg briten overraskende ud. 

”Det var en god skalp at få. Men jeg vidste, at jeg på den sidste omgang var lige så hurtig som de andre. Når det går langsomt, kommer der flere løbere med i spillet,” lød det fra Nick R. Jensen, der i anledning af sin EM-debut har farvet hanekammen rød. Nu venter der så en semifinale lørdag.

”Jeg kan gå ud og gøre det igen,” lyder det optimistisk. ”Jo langsommere, der bliver løbet, jo bedre.”

Nick ude af EM 
Nick Ekelund-Arenander var på forhånd en kandidat til at gå videre på 400 meter. Den danske rekordholder satsede stærkt på første omgang, som han rundede som den første i 21,83 sek. På de sidste meter betalte han regningen, og måtte se sig overhalet af hele feltet. Sluttiden 47,69 sek. rakte til en samlet nr. 22.

Ekeleund 400Mashx

”Jeg er nogenlunde tilfreds, da jeg stadig er mærket af min skade.”

Holdets yngste, Benjamin L. Vedel, oplevede det entusiastiske publikum i O2 arena, da han i sit heat var oppe mod publikumsyndlingen Pavel Maslák. Som det sker i den slags løb, er der kamp om pladserne, og på anden omgang blev Benjamin skubbet og trådte indenfor i banen. Han holdt sig dog oprejst og kom i mål i 48,44 sek.

I stangspring måtte Mikkel M. Nielsen forlade konkurrencen efter tre nedrivninger på starthøjden 5.05 meter.
 

EM-inde Prag
Resultater 6. marts - formiddag

Kvinder
400 meter indl.
Heat 4
1. Seren Bundy-Davies, GBR 53,07 sek. Q
3. Sara Slott Petersen, Danmark 53,29 sek. q
(videre til semifinale på tid)
800 meter indl.
Heat 4
1. Jenny Meadows, GBR 2:02,59 min. Q
3. Stina Troest, Danmark 2:04,30 min. q
(videre til semifinale på tid)

Mænd
800 meter indl.
Heat 3
1. Kevin López, ESP 1:49,38
2. Nick R. Jensen, Danmark 1:49,64 min. PR
(videre til semifinale) 
Mænd
400 meter indl.
Heat 1
1. Karol Zalewski, POL 47,24 sek.
5. Nick Ekelund-Arenander, Danmark 47,69 sek.
(samlet nr. 22)
Heat 3
1. Pavel Maslák, CZE 47,23 sek.
5. Benjamin Lobo Vedel, Danmark 48,44 sek.
(samlet nr. 27 ud af 33)
60 meter hæk M kval. 
Heat 1
1. Dmitri Bascou, FRA 7,65 sek.
3. Andreas Martinsen, Danmark 7,83 sek. =PR
(direkte videre til semifinale) 
Stangspring M kval.
=1. Alexander Grippich, RUS 5.70m
=1. Robert Sobera, POL 5.70m
- Mikkel M. Nielsen, Danmark NH
(5.05: X-X-X)

Alle resultater

Foto: Nick R. Jensen 800 meter (Jiro Mochizuki) & Nick Ekelund-Arenander 400 meter (Iris Hensel/DECA) 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund