Loading...

Nyheder 2015

Morten D. Madsen rider med på bølgen ind i semi

07. marts 2015 · Jeppe Weinreich

EM-INDE 3. dag. Det 19-årige supertalent viste ikke skyggen af debutantnerver, da han i det indledende 60 meter-heat satte ny PR med 6,69 sek. Det rakte til den femte danske semifinale, og dermed er der med sikkerhed dansk deltagelse på den sidste dag af EM-inde.

PRAG – Morten D. Madsen har en god vane med at gøre det godt, når det gælder. Det viste han ved Junior-VM sidste sommer. Lørdag var scenen noget større, men det påvirkede på ingen måder Skive-sprinteren, der fylder 20 til maj. Han reagerede hurtigt og var godt med fra start. Det lignede et optimalt løb, men med en 5. plads var han afhængig af at gå videre på tid. 6,72 sek. skulle der til, så da ”Madsen DEN 6,69 PB” poppede op på lystavlen, var succesen i hus. Den personlige succes for Morten, men så sandelig også for dansk atletik generelt, der i skrivende stund har opnået fem semifinalepladser med de foreløbig 11 atleter, der har været i ilden.

”Jeg kunne føle under opvarmningen, at det her ville blive godt. Og da jeg kom i mål havde jeg godt på fornemmelsen, at det her var omkring de 6,70 sek.,” lød det fra den glade teenager, der med dagens tid har forbedret sig 0,17 sek. denne vinter.

”Jo, det var et optimalt løb, men jeg har altid følelsen af at kunne løbe endnu hurtigere.  Så jeg håber da at kunne give den et tryk ned mod 6,65 sek. i semifinalen. Det bliver svært i semi’en – det er jo nogle hurtige drenge, jeg kommer op imod. Men jeg har intet at tabe.”

Overvældende oplevelse 
Havde han ikke kvalificeret sig til EM-inde, skulle han denne weekend have løbet ved de danske ungdomsmesterskaber i Skive.

”Det er lidt federe at løbe her. Jeg har aldrig løbet for så mange mennesker før. Det var helt overvældende.”

På teamhotellet deler han værelse med den jævnaldrende Benjamin Gabrielsen, der også gjorde det godt torsdag. Fredag var der så to helt store lyspunkter i den danske lejr.

”Det er klart, at det tænder ens tørst på også at gøre det godt og ride med på bølgen.”

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund