Loading...

Nyheder 2015

Trajkovski triumferer i USA

08. marts 2015 · Jeppe Weinreich

Med personlig rekord 7.68 meter vandt længdespringer Andreas Trajkovski natten til lørdag dansk tid NJCAA-finalen i New Mexico.

Trajkovski Barcelona2012 KgimagesashxEfter et par svære sæsoner med skader og formnedgang er Andreas Trajkovski endelig tilbage på toppen. Natten til lørdag dansk tid sejrede han nemlig i længdespring ved NJCAA-finalen. 7.68 meter  - ny inde-PR – målte hans første og eneste forsøg, og det skulle vise sig at være nok. Med sejren sikrede han sig tilmed den eftertragtede diamantring, som vinderne får – med eget navn indgraveret. 


NJCAA står for junior college og rangerer under NCAA, men niveauet er højt. Trakovski slog således amerikaneren Travonn White, der sidste sommer sprang 8.04 meter.   

“Jeg har haft problemer med anklen. Det er ikke noget slemt, men jeg ville ikke risikere noget. Derfor tog jeg kun ét spring,” fortæller det store talent, der netop er fyldt 22 år.

Stor interesse for hans underskrift
At han ikke er i NCAA, handler ikke om sportsligt niveau, men om de svære adgangskrav, der er rent fagligt. Trajkovski manglede nogle få point, og derfor havnede han ikke som ønsket i Texas, men i Iowa Western Community College, hvor træningsforholdene langtfra er optimale – sandgraven i gymnastiksalen udgøres således af en madras! Efter en stor indsats med bøgerne – og ikke mindst sejren – er der flere universiteter, som gerne ser ham på deres hold til næste sæson, i den bedste division NCAA. I april er der ”signing day”, og det betyder efter al sandsynlighed, at han tager tre år mere i USA.

Endnu resterer der en udendørssæson i Iowa, og den begynder allerede om fire uger. Herefter kommer han tilbage til Danmark fra slutningen af maj og frem til midten af august. EM-U23 i Tallinn er derfor en oplagt mulighed. Kvalifikationskravet her lyder på 7.60 meter, og det krav har en anden U23-springer fra Sparta, EM-deltageren Benjamin Gabrielsen, som bekendt også klaret.

”Jeg føler virkelig, at der er meget mere at hente for mig. At Benjamin også gør det flot, glæder mig. Det er kun godt, at han presser mig,” lyder det om den to år yngre konkurrent, der altså slutter som nr. 1 på ranglisten indendørs med 7.70 meter – bare to cm foran Trajkovski.

NJCAA Indoor Championships - Albuquerque, New Mexico US
Længdespring
1. Andreas Trakovski, DK-Sparta 7.68 meter (inde-)PR
2. Earnest Mosheleketi Botswana  7.55 meter
3. Travonn White, USA 7.48 meter
Resultatliste

(arkivfoto: DECA Text&Bild)

© Copyright Dansk Atletik Forbund