Loading...

Nyheder 2015

Fem semifinaler og en tilfreds sportschef

10. marts 2015 · Christian Rath

EM-INDE. For første gang i nyere tid lykkedes det fem danske løbere at gå videre fra de indledende heat. Og for første gang i seks år kunne en trup vende hjem med en vaskeægte dansk rekord.

”Vi skal være tilfredse. Specielt flere af de unge præsterede godt, flere af debutanterne viste, at de kan præstere under pres.” 

Sådan opsummerede sportschef Piotr Haczek den danske indsats ved EM-inde i Prag over for DR’s kommentator, Henrik Liniger. Det skete i ”mixed zone” i minutterne efter Morten D. Madsens uheldige kiks i semifinalen på 60 meter. Selvom det var stærkt ærgerligt, kunne det ikke rokke ved det faktum, at teenageren fra Skive AM var én de debutanter, der gjorde det over forventning.

Mortenmadsen JiroashxMorten D. Madsen i semifinalen. Et par forkerte skridt og løbet er kørt. (Jiro Mochizuki)
  
Eftersom ingen af de 12 danske deltagere var seedet i top-10 før mesterskabet, var der ikke ventet nogen danske finalepladser. I stedet blev det til fem semifinaler – og alle opnået i løb. Det er ikke sket før i nyere tid, at hele fem løbere har overlevet det indledende heat. Den danske rekordforbedring, som Andreas Martinsen præsterede på 60 meter hæk med 7,73 sek., er ligeledes den første af slagsen ved noget mesterskab siden 2009.

Dermed går dansk atletik styrket videre mod sommerens store mesterskaber. De internationale krav til VM i Beijing i august er benhårde, så holdet bliver selvsagt ikke af samme størrelse som i Prag. 3-4 stykker regner sportschefen med, og selv det vil være mere end i Moskva 2013, hvor kun to nåede gennem nåleøjet. Til gengæld ser det særdeles interessant ud med henblik på sommerens store mesterskaber i U18, U20 og U23 klasserne.

Se Andreas Martinsens rekordløb HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund