Loading...

Nyheder 2015

Mulbjerg i EM-revanche

12. marts 2015 · Jeppe Weinreich

En stærk kvartet fra Sparta er på plads i Portugal i weekenden, hvor den årlige European Cup Winter Throwing finder sted. For kuglestøder Trine Mulbjerg bliver der tale om et gensyn med syv af de otte EM-finalister fra Prag.

Bare ni dage efter sin EM-debut kommer kuglestøder Trine Mulbjerg igen i aktion på den internationale scene. Det sker i Leiria (POR), som for andet år i træk er vært for European Cup Winther Throwing. For Mulbjerg bliver der tale om et gensyn med den europæiske elite; således er syv af de otte EM-finalister med igen inkl. guldvinder Anita Márton, der i Prag satte ungarsk rekord med 19.23 meter.

Mulbjerg Decairishensenashx(Foto: Iris Hensel/DECA Text&Bild)

Så tidligt på sæsonen – eller for Mulbjergs vedkommende sent – ville det nok være for meget at sætte næsen op efter en dansk rekord. Men faktum er, at de danske rekorder i de tre tunge kastediscipliner for kvinder alle er i fare for at ryge i løbet af 2015. Mulbjerg har denne vinter som bekendt stødt længere end Maria Sløk Hansens rekord udendørs (16.53), og allerede i januar måned var Celina Julin med 62.20 meter i hammerkast blot 29 cm fra den ni år gamle rekord. Endelig fik Kathrine Bebe for nylig diskossen ud på 53.32 meter – indendørs, og altså uden hjælp af den vind som gerne skal være til stede, når rekorder i diskos skal forbedres. 56.00 meter lyder den danske rekord på, som Aarhus 1900-kasteren Annette Bøgh satte på hjemmebane i 1996. Til sammenligning synes de fire rekorder i mændenes kast alle at være fredet i den nærmeste fremtid.

Julin såvel som Bebe er med i Leiria, og det gælder også den fjerde spartaner, Andreas Ellegaard, der ligesom Julin stiller op i U23-klassen.

European Cup Winther Throwing – Leiria (POR) d. 14.-15. marts 2015   
Mere info

Lørdag 
Kl. 11.00
Andreas Ellegaard - diskos (M-U23)
kl. 15.00
Trine Mulbjerg - kugle (K sen.)

Søndag
Kl. 10.30
Celina Julin - hammer (K-U23)
Kl. 13.45
Kathrine Bebe - diskos (K sen.)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund