Loading...

Nyheder 2015

DM-deltagere får selskab af 2000 andre løbere

18. marts 2015 · Jeppe Weinreich

Målet for arrangørerne bag lørdagens DM 10 km i Strib er at lave det flotteste mesterskab nogensinde. Med et stort motionsløb som optakt er rammerne lagt, inden landets bedste løbere dyster om den prestigefyldte titel på en hurtig og flot rute.

Der er lagt op til et flot og spændende DM 10 km førstkommende lørdag (21/3). Årets mesterskab er lagt i forbindelse med Strandvejsløbet, som foregår på en flad og hurtig rute lige omkring den Nye Lillebæltsbro ved Strib. I sidste uge rundede tilmeldingen de 2200 deltagere, og heraf indgår de 434 i DM-konkurrencen, som samtidig er sjette og sidste runde af Cross Challenge 2014/2015.  

”Vores ambition er at lave det “fedeste” DM på 10 km. Det gælder selvfølgelig for alle de mange deltagere, men også for tilskuerne, så stemningen, intensiteten, oplevelsen og resultaterne kan gå op i en højere enhed,” udtaler løbsarrangør Mads Stryhn, der også er manden bag det flotte Lillebælt Halvmarathon. 

Hvem kan true Abdi?
At dømme ud fra DM Lang Cross for nylig har Abdi Hakin Ulad genfundet den gode form efter en længere skadepause. Korsør-løberen må også gælde som favorit, selvom startfeltet ligner det bedste i rigtig mange sæsoner. Den forsvarende mester Lars Budolfsen (Sparta) var i fjor på Østerbro – i Abdis fravær - overraskende suveræn. Han ligner også én, der kan være med helt fremme denne gang, selvom det store mål for ham er Hamburg Marathon fem uger senere. Andre topnavne som Thijs Nijhuis (Viborg AM), Michael Nielsen (Sparta) og Jesper Faurschou (Herning LK) har ligeledes meldt sig ind i kampen. Sidstnævnte kan efter løbet med stor sandsynlighed lade sig kåre som samlet vinder af Cross Challenge for syvende gang (rekord) – kun Jakob Ø. Markussen (1900) og førnævnte Michael Nielsen (Sparta) har en teoretisk chance for at tage den samlede sejr fra ham.

Det ligger allerede fast, at Spartas herrer genvinder turneringen, og med Henrik Them og Mads Tærsbøl med i truppen har de gode muligheder for også at sejre i lørdagens DM-holdkonkurrence. Aarhus 1900 har for første gang i lang tid Ulrik Heitmann med på holdet, og med engelske Tom Wade og den unge Jakob Ø. Markussen ligner de Spartas stærkeste konkurrenter.

Simone, Anna - eller Anna? 
Bare tre dage efter DM 10 km rejser syv danske kvinder til VM Cross i Kina. Tre af dem har valgt at koncentrere sig fuldt ud om VM og er derfor ikke med, bl.a. Sara Sig Møller (Sparta). I hendes fravær er der lagt op til en spændende dyst mellem Simone Glad (Odense Atletik), junioren Anna Emilie Møller (Blovstrød) – og så Anna Holm Baumeister (Viking), der ikke skal til VM, men i stedet satser på maraton i Hamborg. Ved DM Cross for nylig havde de to førstnævnte en tæt dyst, med Anna som sølvvinder foran Simone. Det bliver samtidig en duel mellem de to om den samlede sejr i Cross Challenge. Baumeister har ikke været med i Cross Challenge denne sæson, men hun viste rigtig god form sidste weekend, da hun i Holland satte PR på halvmaraton. 

Skulle nogen kunne blande sig i topstriden, ligner en anden VM-deltager, Louise Langelund Batting (1900), det bedste bud. Den tidligere vinder af turneringen, Maria Sig Møller (Sparta), figurerer også på startlisten. Om hun dukker op, bliver det hendes første start i Cross Challenge siden februar 2011. 

Blovstrød jagter første holdtitel i 20 år
Sparta, Blovstrød og Aarhus 1900 har hos kvinderne holdmæssigt været de dominerende klubber denne sæson. Chancen for pointlighed mellem de tre klubber efter den sidste runde er til stede, og da sidste runde efter reglerne i så fald bliver afgørende, ligger det fast, at vinderen på lørdag også vinder samlet. Skulle Blovstrød Løverne løbe med sejren, vil det blot være anden gang i turneringens lange historie. Første gang var i 1994-95 – altså for 20 år siden.

Mens Anna Emilie Møller er tårnhøj favorit til også at tage juniortitlen, er der lagt op til revanche hos drengene mellem Joachim W. Rosbo (Bagsværd AC) og Kristian Holm Jensen (Esbjerg AM). Således slog sidstnævnte den ellers så suveræne Rosbo på 3000 meter ved DMU for nylig.     

DM 10 km – Strib d. 21. marts 2015 (arr.: Lillebælt i Løb)
12.40 Kvinder (alle aldersklasser undtaget 60+ og opefter) 
13.30 Mænd (alle aldersklasser undtaget 60+ og opefter)
Deltagere i de ældste veteranklasser løber med i Strandvejsløbet kl. 11
Startlister

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund