Loading...

Nyheder 2015

Millionbidrag med til at løfte Copenhagen Half Marathon op blandt verdens bedste

18. marts 2015 · Dansk Atletik Forbund

Tusindvis af deltagere og et endnu større antal tilskuere kan se frem til, at Copenhagen Half Marathon nu er rykket et stort skridt videre og dermed tættere på en placering i den internationale superliga inden for løb. Med 3 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden løftes Copenhagen Half Marathon op på et højere niveau end tidligere løb i Danmark. Det nye verdensklasseløb afholdes søndag 13. september med start og mål på Øster Allé i København.

Nordea-fonden har valgt at støtte Copenhagen Half Marathon, der er Nordens eneste såkaldte labelløb. Det Internationale Atletikforbund, IAAF, har tildelt Danmarks nye verdensklasseløb en bronzelabel, hvilket placerer Copenhagen Half Marathon på et højere niveau end andre løb i Danmark og resten af Norden.
”Denne blåstempling fra IAAF indebærer krav om, at løbet skal indeholde en række specifikke elementer.  Bl.a. deltagelse af nogle af verdens hurtigste løbere, afspærrede gader, TV-transmission, og en række andre udgiftstunge forhold, som vi er ovenud glade for, at Nordea-fonden nu hjælper med at realisere”, fortæller Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund og medarrangør af Copenhagen Half Marathon.
Nordea-fonden støtter Copenhagen Half Marathon med tre millioner kroner.
”Cph Half bliver en stor oplevelse for løberne og en folkefest for København. Vi håber, at løbet vil motivere løbere på alle niveauer og af alle aldre til at være med. Både på selve dagen og i månederne op til løbet, hvor der trænes i fællesskab”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv, og arbejder for at få flere danskere til at motionere mere.


Rekordegnet rute gennem hovedstadens historiske bykerne
Udover IAAFs fornemme blåstempling og de attraktive løbselementer, dette medfører, udmærker Copenhagen Half Marathon sig ved, at ruten er særdeles rekordegnet og løber gennem det centrale København og Frederiksberg - i modsætning til mange af verdens andre store løb, der ofte har start eller mål uden for bycentrum og heller ikke passerer lige så mange historiske seværdigheder som deltagerne til Copenhagen Half Marathon kan glæde sig til søndag 13. september.
Fakta om Copenhagen Half Marathon
Copenhagen Half Marathon bygger videre på successen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon.
• Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
• Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune
• Bidragsyder: Nordea-fonden
• Deltagergebyr: 450 kr.
• Dato: Søndag 13. september 2015
• Tidspunkt: kl. 11
• Forventet deltagerantal: 20.000. 
• Start og mål: Øster Allé, København Ø
• Tilmelding og yderligere information på www.cphhalf.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund