Loading...

Nyheder 2015

VM Halvmaraton kåret som hovedstadens bedste sportevent 2014!

19. marts 2015 · Henriette Leth Nielsen

Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning til byen og sætter København på verdenskortet. Onsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag det forgangne års vigtige begivenheder i hovedstaden.

Retsbedstesporteventvinderdanskatletikforbundforiaafalbankworldhalfmarathonchampionships2014fotomikkelgrabowskiashxVed ’Københavns Kongres og Event Award’ i Rådhusets festsal, blev der onsdag aften uddelt priser til personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at sætte København på verdenskortet. Dansk Atletik Forbund vandt kategorien Årets Bedste Sportevent 2014 som arrangør af VM Halvmaraton med følgende begrundelse:
Deltagerantallet til VM i Halvmaraton 2014 var det højeste nogensinde og antallet af fremmødte nationale og internationale medier, der dækkede eventen, var det største nogensinde for et VM i Halvmaraton.    M i Halvmaraton blev afviklet d. 29 marts 2014 hvor 30.000 løbere fra 76 nationer samledes i de Københavnske gader foran tusindvis af heppende tilskuere. 
127 mandlige og 96 kvindelige eliteløbere deltog i løbet, som blev transmitteret live til flere nationer og gav dermed stor international opmærksomhed.    
De andre nominerede i kategorien 'Årets Bedste Sportevent' var:
“Li-Ning BWF World Championships Copenhagen” 
“EM Herrehåndbold 2014”
Bag priserne står Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for fjerde år i træk fejrer de danske forskere og organisationer, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder i København. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en positiv forskel for deres fag- og interesseområde. Og ikke mindst for København. Overborgmester Frank Jensen, der var aftenens vært på Rådhuset, siger:
”Det har kæmpe betydning for København, at vi også i fremtiden kan tiltrække store, internationale kongresser. Jeg glæder mig derfor hvert år til at fejre alle de organisationer og frivillige, som yder en kæmpe indsats for at gøre København til den unikke kongresby, den er.”
En dugfrisk opgørelse viser, at alene de 151 internationale kongresser, der trak 63.100 delegerede til København i 2014, genererede en direkte turismeøkonomisk omsætning til byen på omkring 884 millioner kroner.
Kongresser og events som vækstmotor
Sammen med møde- og eventbranchen i København, samt danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2014 blev hele 72 internationale kongresser skrevet i bøgerne til fremtidig afholdelse i hovedstaden. Disse kongresser forventes at bidrage med en estimeret turismerelateret omsætning på lige over 1 mia. kroner. Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger:
”Kongres- og eventturismen er en afgørende industri for København og Danmark. Og det er ikke alene på grund af kongres- og eventdeltagernes substantielle bidrag til turismeomsætningen gennem et døgnforbrug, der er højere end de fleste andre former for turisme. Internationale kongresser er vigtige byggesten i arbejdet med at sikre Danmarks fortsatte succes som et af verdens førende vidensamfund og så fungerer særligt sportevents fremragende som platform for international branding af København som en af verdens bedste byer at bo og leve i.”
Baggrundsinformation om de øvrige vinderne ved Københavns Kongres og Event Award 2015: 
Årets kongresvært for: ”Kongresser større end 1.000 deltagere”: 
Vinder: Lars Kærgaard Poulsen
Vært for: European Academy of Allergy and Clinical Immunology Congress – EAACI 2014
Kongresfakta:  Samlede i alt 7.400 delegerede fra 105 lande over fem dage i Bella Center fra d. 7.-11. juni 2014. 
Baggrund: Kongressen afholdes på årlig basis og er verdens største allergikongres. 
En oplysningskampagne i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og Gentofte Hospital fik politikerne i tale ved at tilbyde priktests på Christiansborg forud for kongressen.   
Som noget nyt, blev der på kongressen i København lavet en allergibasar med hands-on sessioner. Et tiltag, der forventes at blive en fast del af kongressens program fremover. 
De andre nominerede i kategorien var:
‘Alzheimer’s Association International Conference – AAIC 2014’
‘The European Headache and Migraine Trust International Congress – EHMTIC 2014’
Årets kongresvært for: ”Kongresser mindre end 1.000 deltagere”
Vinder: Peter I. Hinstrup 
Vært for: International Gas Union Research Conference – IGRC 2014
Kongresfakta: Samlede 773 delegerede over tre dage i Bella Center fra 17.-19. september 2014.  
Baggrund: Kongressen er blevet afholdt 14 gange siden 1980 og er den mest anerkendte gas-kongres på globalt plan. Den tiltrak forskere og ledere inden for gasindustrien fra hele verden. 
Værterne lavede en række initiativer, der sikrede opmærksomhed om kongressen og flere internationale delegerede til København. Kongreschef Peter I. Hinstrup skrev en pantomime til åbningsceremonien opført af Harlequin og Columbine, og der blev blandet andet lavet et ambassadørprogram forud for kongressen samt skabt en såkaldt ’Energy Battle’ for unge talenter i gasindustrien. Alle initiativer med stor succes til følge.
De andre nominerede i kategorien var:
”43rd ESCP Symposium on Clinical Pharmacy – ESCP 2014”
“First European Conference for Science Journalists 2014”
Københavns Initiativpris
Vinder: Danish Maritime Days
Vært for: Danish Maritime Days 
Danish Maritime Days, der blev afholdt for første gang i 2014, bestod af omkring 62 events, herunder topmødet Danish Maritime Forum med 223 topledere fra den internationale maritime branche samt en række internationale ministre.
Omkring 10.000 deltog i Danish Maritime Days, heraf ca. 4.000 til et outreach program.
Danish Maritime Days skal i perioden 2014-2016 udvikle sig til en internationalt anerkendt årligt tilbagevendende begivenhed, der samler den maritime elite og styrker profileringen af Danmark som Europas maritime centrum.     
De andre nominerede i kategorien var:
”SWOOP Challenge CPH”
”Euroscience Open Forum - ESOF 2014 & Science in the City Festival”

© Copyright Dansk Atletik Forbund