Loading...

Nyheder 2015

Abdi og Simone løb med titlerne

21. marts 2015 · Jeppe Weinreich

DM 10 KM. Mens Abdi Hakin Ulad var aldeles suveræn ved lørdagens mesterskab i Strib, var der hos kvinderne spænding til det sidste. Den kolde og blæsende dag bød dog også på et veritabelt gennembrud for den unge 1900-løber Jacob Ø. Markussen.

Som for tre år siden i Fælledparken kunne Simone Glad (Odense Atletik) og Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) lørdag igen lade sig kåre som mestre på DM 10 km landevej. Mesterskabet i Strib var sat flot og professionelt i scene af ”Lillebælt i Løb” – men desværre lod de vejrmæssige rammer sig meget tilbage at ønske. En kold blæst gjorde, at ingen havde lyst til at trække feltet af sted hos kvinderne, og med det langsomme udgangstempo var det en stor førergruppe, som rundede de første af de i alt fem runder. Simone Glad satte godt halvvejs skub i tingene med et temposkift, som kun tre andre kunne følge. På den sidste omgang måtte også kenyanske Sylvia Kiberenge (Køge) og Anna Emilie Møller (Blovstrød) slippe kontakten, og herefter var det kun en stærkt løbende Louise L. Batting (1900), der holdt stand. Ikke uventet var det Simone Glad, der i spurten kunne vinde med et par meters forspring i den lidt beskedne tid 35:30 min.”Jeg er lidt overrasket over, at jeg vandt i dag, for jeg vidste, at Louise og Anna var i god form, men det var lige, hvad jeg havde brug for her før VM Cross,” lød det fra Simone Glad, der ved DM Kort og Lang Cross måtte se sig henvist til hhv. bronze og sølv, men nu har vundet tre ud af de fire seneste DM på 10 km.

Også Louise L. Batting var meget tilfreds med sin sølvmedalje, selvom hun havde håbet på en bedre tid.

”Der blev lagt for langsomt ud, men ellers følte jeg stort overskud – indtil den sidste kilometer,” lød det fra den 36-årige tandlæge, der pådrog sig en skade i juli måned og først nu - efter en rolig vinter - har nået topformen. At det rakte til at besejre den halvt så gamle Anna Emilie Møller (Blovstrød), må også betegnes som en overraskelse. Møller kunne dog glæde sig over guld i holdkonkurrencen, som Louise Rode og veteranen Dorte Dahl sikrede med solide placeringer som hhv. 5 og 6. Dermed kunne Blovstrød Løverne for blot anden gang i turneringens historie løbe med den samlede sejr. Individuelt blev det endnu engang Simone Glad.

Magtdemonstration af Abdi

Efter kvindernes løb var der ikke de store forventninger til en hurtig sluttid. Her valgte Michael Jeppesen (Sparta) imidlertid at sørge for et højt udgangstempo, inden han efter godt to kilometer gik ud. Efter to runder øgede Thijs Nijhuis (Viborg AM) tempoet, og det var kun forhåndsfavoritten Abdi Hakin Ulad, der valgte at gå med (foto). Da denne så lidt senere øgede farten yderligere, måtte Thijs slippe for lidt senere helt at forsvinde ud af løbet. Det betød, at den forsvarende mester Lars Budolfsen (Sparta) og den unge Jacob Ø. Markussen (1900) pludselig lå og kæmpede om sølv. Markussen – der blev nr. 4 ved DM Kort & Lang Cross – kunne pludselig øjne sin første seniormedalje. Han blev liggende i læ af den høje Budolfsen, og med godt 500 meter igen rykkede han forbi og kom i mål bare 10 sekunder efter Abdi Hakin Ulad, der vandt i den stærke tid 29:37 min. Budolfsen tog bronze i 29:53 min.

”Jeg kom for at vinde – og jeg vandt. Så selvfølgelig er jeg tilfreds. Det er jo kun anden gang, at jeg vinder denne titel,” lød det fra en glad Abdi Hakin Ulad, der ved et gadeløb i Holland næste weekend går efter en stærk tid på samme distance.

Markussens gennembrud 
Trods Abdis magtdemonstration var dagens mand uden tvivl Jacob Ø. Markussen (foto forneden), der fik et veritabelt gennembrud. Over et minut skar han af sin personlige rekord, der nu lyder på 29:47 min. Det er under kravet (29:53,47) til sommerens EM-U23 på 10.000 meter, selvom kun en tid på bane er kvalificerende. Målet er også at klare kravet på 5000 meter, der lyder på 14:07,49 min.

”Jo, man kan godt kalde det mit gennembrud,” lød det fra løberen, der som årgang 93 har sin sidste sæson som ungsenior. 3½ år er det siden, at han dukkede op i Vejle, nærmest ud af ingenting, og vandt juniorernes løb ved Cross Challenge 1. runde. Siden brækkede han foden, og da det efter længere tids genoptræning gentog sig, så det dystert ud angående en kommende løbekarriere. Nu er der imidlertid ingen problemer med fodtøjet, og alt tegner lyst.  

”Sidste år flyttede jeg til Aarhus, da jeg ikke havde nogen at træne med i Horsens. Nu løber jeg fast i en gruppe, og alting fungerer bare.”

Samlet vinder 

Som en ekstra bonus blev Markussen også samlet vinder af årets Cross Challenge. Takket være sølvpladsen slog han nemlig Jesper Faurschou (Herning LK) – der blev nr. 4 i dag – med ét enkelt point. Det kom bag på vinderen, der som mange andre troede, at de fem bedste runder tæller med – i så fald havde Faurschou vundet.  Men det er ifølge reglerne kun de fire, og dermed var Markussen god for endnu en overraskelse. 

Holdtitlen stod der som ventet Sparta på. Ud over Budolfsen var det tilbagevendte Henrik Them (nr. 8) og Henrik Trebbien Andersen (nr. 10), som sikrede klubben sejren foran Aarhus 1900, der denne gang måtte undvære englænderen Tom Wade.

Nævnes bør også de to triatleter Andreas Schilling Andersen (Fredericia Tri) og Anders Lund Hansen (Multiatleterne), der imponerede ved at tage 5. og 6. pladsen i hhv. 30:20 og 30:21 min.

DM 10 km landevej – Middelfart d. 21. marts 2015
Mænd
1. Abdi Hakin Ulad, Korsør AM 29:37 min.
2. Jacob Ø. Markussen, Aarhus 1900 29:47 min.
3. Lars Budolfsen, Sparta 29:54 min.
13. Joachim W. Rosbo, Bagsværd AC 31:04 min. (nr. 1 18-19 år)
72. Mads S. Mortensen, Esbjerg AM 33:20 min. (nr. 1 16-17 år)
73. Oliver Bjørslev, Aalborg AM 33:21 min. (nr. 1 14-15 år)
Holdkonkurrence
1. Sparta
2. Aarhus 1900
3. Odense Atletik

Kvinder
1. Simone Glad, Odense Atletik 35:29 min.
2. Louise L. Batting, Aarhus 1900 35:30 min.
3. Anna Emilie Møller, Blovstrød 35:36 min. (nr. 1. 18-19 år)
6. Dorthea Jørgensen , Kolding KFUM 36:27 min. (nr. 1 16-17 år)
13. Anastacia Damm, Kolding KFUM 37:41 min. (nr. 1 14-15 år)

Holdkonkurrence
1. Blovstrød Løverne
2. Sparta
3. Odense Atletik
Alle resultater & samlet stilling

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund