Loading...

Nyheder 2015

Ungdoms-OL i Georgien: Nu ligger udtagelseskriterierne klar

23. marts 2015 · Jeppe Weinreich

I dagene 26. juli til 1. august finder European Youth Olympic Festival (EYOF) sted i Tbilisi. Et mesterskab, som for dansk vedkommende retter sig mod talenter født i 1999.

Efter Tampere 2009, Trabzon 2011 og Utrecht 2013 er det i år den georgiske hovedstad Tblisi, som er vært for årets europæiske ungdoms-OL (EYOF). Tidligere har atletikkonkurrencerne været for de 16-17 årige, men siden 2013 – hvor dansk atletik sendte 11 af sted – har det drejet sig om de 15-16 årige. Fra DAFs side er det blevet besluttet, at kun talenter i årgang 1999 denne gang kan komme på tale, da det strider imod forbundets politik at sende 15-årige til internationale mesterskaber. 

Et kig på kravene afslører, at der generelt er blevet strammet op. Det skyldes en melding fra DIF om, at specialforbundene forventes kun at stille med medaljekandidater. 

"Det har altid været en udfordring at opstille kvalifikationskrav til de internationale mesterskaber i de yngre aldersklasser. Vi er som forbund nødt til at tilpasse os den linje, som DIF i det her tilfælde har lagt. Men selvom udtagelseskriterierne er hårdere end tidligere, tror jeg på, at DAF vil blive repræsenteret med et pænt antal unge atleter,” lyder det fra sportschef Piotr Haczek.

Kvalifikationsperioden begynder den 1. maj og slutter den 5. juli. Den endelige trup bliver udtaget den 12. juli.

Se de specifikke udtagelseskriterier HER

Legenes hjemmeside: www.tbilisi2015.com

© Copyright Dansk Atletik Forbund