Loading...

Nyheder 2015

Dansk juniorhold ramt af afbud

25. marts 2015 · Jeppe Weinreich

VM CROSS. Anna Emilie Møller er blevet syg og må blive hjemme fra lørdagens mesterskab i Kina. Dermed bliver der kun tale om dansk deltagelse i den individuelle konkurrence.

Dm10km2015kvinderashx51 lande er anmeldt årets VM Cross, som finder sted førstkommende lørdag i Guiyang. Og blandt de lande er - for første gang i fire år – Danmark. Syv kvindelige løbere skulle tirsdag have været fløjet til Kina med holdleder Niels Kim Hjorth, men desværre faldt en dansk deltager fra i svinget, og følgelig er kun seks med – tre juniorer og tre seniorer. Det drejer sig om Anna Emilie Møller, der efter sin bronzemedalje ved sidste lørdags DM 10 km (foto) har lagt sig syg.


Med det ærgerlige afbud fra Møller kommer dansk atletik ikke til at stille med hold i juniorklassen. Dermed ryger muligheden igen for at måle sig med de andre nationer, ikke mindst med henblik på decembers EM Cross, hvor drømmen er en medalje for den gyldne generation.  Ved sidste års EM Cross var det Maria Larsens afbud, der kostede holdet en topplacering.

Et topmotiveret hold
Bortset fra det er der tale om et topmotiveret hold, som kommer i ilden på lørdag. Hos seniorerne fik Simone Glad og Louise Langelund Batting ved DM 10 km en fin sidste test inden VM, mens ingen kan være i tvivl om, at Sara Sig Møllers form også er, hvor den skal være. 

"Motivationen er høj, og jeg kommer til Kina med de bedste forudsætninger for at kunne hive en god placering hjem," skriver Sara på sin hjemmeside.

De tre juniorpiger – Alberte Kjær Pedersen, Louise Rode og Maria Larsen – starter som de første kl. 12 (dansk tid kl. 5). Distancen er 6 km, hvilket vil sige tre runder på og omkring den travbane, som i 1200 meters højde danner ramme om VM godt 30 km fra byen Guiyang. Seniorkvinderne løber kl. 13.15 (dansk tid 6.15), og for deres vedkommende er distancen 8 km.

Afrikansk dominans
Trods deltagelse af 51 nationer er Danmark – med undtagelse af Sverige, der stiller med én junior - eneste nordiske deltager ved dette VM. Hos juniorpigerne er 28 nationer anmeldt – heraf kun syv fra Europa, mens det hos seniorkvinderne blot drejer sig om fire (Danmark, Frankrig, Storbritannien & Spanien) ud af de i alt 26 lande.

Der er altså igen lagt op til en afrikansk magtdemonstration. Ved VM for to år siden i Polen formåede kun én europæisk løber at nå ind i top-20 hos kvinderne, mens det hos juniorpigerne drejede sig om to briter. 

VM Cross – Guiyang (CHN) d. 28. marts 2015
Hjemmeside

Mesterskabet kan følges live på denne hjemmeside (kræver login)


Seneste dansk deltagelse ved VM Cross
2011 Punta Umbria, Spanien
Morten Munkholm (1900) nr. 82

2008 Edinburgh, Skotland
Jesper Faurschou (Herning LK) nr. 128

2003 Lausanne, Schweiz
Dorte Vibjerg (Sparta) nr. 25 

2000 Algarve, Portugal
Klaus Hansen (Skovbakken) nr. 80 

1999 Belfast, Nordirland
Carsten Jørgensen (Blovstrød) nr. 16 

(foto: Kim Gudmand)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund