Loading...

Nyheder 2015

VM Cross 2015 i Kina: Maria Larsen bedste europæer og toppræstation af Sara Sig

28. marts 2015 · Henriette Leth Nielsen

De tre danske juniorpiger leverede alle stærke præstationer ved VM Cross lørdag morgen dansk tid. Der blev løbet på og ved en travbane i Guiyang beliggende i 1100 meters højde i det centrale Kina. Det havde regnet i dagene op til løbet, men under konkurrencerne var det tørt, overskyet og 16 graders varme. Ruten, som var 2 km lang, havde mange sving, små stigninger og kunstige forhindringer, som alt sammen var med til at bryde rytmen. Alligevel klarede de gode baneløbere sig fint. 
Det galt ikke mindst danske Maria Larsen (KIF/bill.), som besatte en imponerende placering som nr. 30 af de 100 startende juniorpiger. Maria blev klart bedste europæiske løber og kom i mål kun 4 sekunder efter bedste amerikanske løber. Herudover blev hun kun besejret af 24 østafrikanske løbere, tre japanere og en kineser. Alberte Kjær og Louise Rode løb også stærke præstationer hjem. Alberte blev nr. 48 og fjerde bedste europæer, mens Louise sluttede som nr. 71 som syvende bedste af de sytten startende europæiske løbere. 
De to europæiske løbere, som placerede sig mellem Maria og Alberte var franske Beaugrande (nr. 7 fra EM Cross) og stærke britiske Nuttall. Med Anna Møllers afbud forsvandt det danske håb om et godt holdløb, da det kræver 4 løbere. Nu er det kun spekulation, men med Anna på holdet havde Danmark haft fine chancer for at slutte som bedste europæiske nation og nogenlunde på niveau med USA.
Juniorpiger 6 km
1. Letsebeth Gidey (ETH) 19.48
30. Maria Larsen (KIF) 21.49
48 Alberte Kjær (Fredericia Tri) 22.26
71. Louise Rode (Blovstrød) 23.16
Kvinderne skulle fire gange rundt på den fine 2 km crossruten. Efter en placering som nr. 63 efter første omgang, rykkede Sara Sig frem i feltet omgang for omgang og sluttede helt oppe som nr. 35 af de 81 startende kvinder. Fra Europa kunne kun spanske Tirhas Gebre (med etiopiske rødder), og de to britiske stjerner Gemma Steel (senior europamester) og Rhona Auckland (U23 europamester) besejre Sara. Lige bag sig havde Sara de to spanske løbere Fuentes-Pila og Martín, som blev nr. 9 og nr. 19 ved EM Cross. Louise Batting så længe ud til at skulle blive næstbedste danske kvinde, men et stort tidstab på sidste omgang sendte Louise nogle placeringer tilbage, hvormed også Simon Glad kom forbi og besatte pladsen som nr. 70 lige foran Batting.
Seniorkvinder 8 km
1. Agnes Jebet Tirop (KEN) 26.01
35. Sara Sig Møller (Sparta) 29.03
70. Simone Glad (Odense) 30.41
71. Louise Batting (Århus 1900) 30.59 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund