Loading...

Nyheder 2015

Sara Slott åbner sæsonen på hjemmebane

22. april 2015 · Jeppe Weinreich

Det nordiske og danske mesterskab på 10000 meter i Aarhus d. 23. maj bliver udvidet til et lille grandprix-stævne. Dermed får fire OL-kandidater fra Aarhus 1900 en sjælden mulighed for at blive presset på hjemmebane.

Saraslott DM2012 SportsfotoashxTræningstimerne bliver lagt på NRGi Parks løbebaner, men når det bliver alvor i form af konkurrencer, drager århusiansk atletiks fire OL-kandidater ofte udenlands. Dét mønster bliver der lavet om på i år. Lørdag d. 23. maj blændes der nemlig op for Aarhus Nordic Challenge, hvor Sara Slott Petersen sammen med tre andre lokale topnavne vil tage hul på VM-sæsonen 2015.


Alle fire bliver matchet af stærke udenlandske navne, og Sara Slott Petersens træner, Mikkel Larsen, ser frem til sæsonens første start på 400 meter hæk, hvor også Stina Troest (Amager AC) stiller op.
 
Store forventninger
”Efter sidste års comeback efter barsel har vi store forhåbninger til 2015. Første mål på vejen er VM- og OL- kravet på 56,20 sek., og hvad kunne være bedre end at klare begge disse krav i første hug - og på hjemmebane,” lyder det fra Mikkel Larsen. ”Det er altid svært at vide, hvordan det lige passer i sæsondebuten. Men vi er fortrøstningsfulde, og Sara brænder for at vise sig frem på hjemmebanen i Aarhus, hvor hun reelt ikke har løbet særligt ofte.”

Selvsamme Larsen er stævneleder, og med beslutningen om gratis entré til Aarhus Nordic Challenge håber han, at mange atletikinteresserede vil benytte sig af den sjældne mulighed for at se byens bedste atletiknavne i aktion på hjemmebane. 

Tilskuerne vil ud over Sara Slott Petersen kunne opleve den danske rekordholder Andreas Martinsen (110 meter hæk), højdespringer Janick Klausen samt Andreas Bueno (1500 meter). Alle håber de at kvalificere sig til VM i Beijing, som finder sted i slutningen af august. Med er også den 19-årige højdespringer Jonas Kløjgård, som har vist potentiale til international klasse. 

Nordisk mesterskab på 10.000 meter 
Centralt i stævnet står det nordiske mesterskab på 10.000 meter, som tegner interessant set med danske øjne. På mændenes side stiller en slagkraftig dansk kvintet anført af Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) op, mens Sara Sig Møller (Sparta) hos kvinderne udgør et andet stærkt dansk kort. Da løbet samtidig gælder som DM, vil heatet blive fyldt op med de bedst seedede danskere. 
  
”Stævnet den 23. maj bliver spændende på flere fronter. Alle Nordens bedste 10.000 m løbere samles, og samtidig giver vi de lokale OL-kandidater mulighed for en perfekt konkurrence på hjemmebane med international sparring. Dertil kommer, at mange udøvere i de øvrige discipliner brænder for at vise atletikforbundets nye sportschef, hvad de kan, idet stævnet ligger blot to uger inden landsholdet til årets EM for landshold udtages,” slutter Mikkel Larsen.

Aarhus Nordic Challenge markerer samtidig, at der oprustes på atletikstævnefronten i Aarhus. Eventen er første trin i en kommende række top-atletikstævner, med bl.a. DM i både 2015 og 2016 samt EM for veteraner i 2017. Efter den indledende afdeling af Skole-OL d. 28. maj bliver atletikanlægget totalrenoveret i løbet af sommeren, så funklende nye baner venter deltagerne ved Store DM.

Bortset fra de fire topøvelser samt NM 10000 meter er der fri tilmelding i de andre øvelser, hvor der desuden indgår et ministævne for de 8-13 årige.

Aarhus Nordic Challenge (inkl. Nordic 10000m Challenge)
Hvornår: Lørdag d. 23. maj 2015
Hvor: NRGi Park, Aarhus
Hvad: Et internationalt atletikstævne bygget op omkring det nordiske og danske mesterskab på 10.000 meter med fire topøvelser på programmet:
Sara Slott Petersen - 400 meter hæk 
Andreas Martinsen – 110 meter hæk
Janick Klausen – højdespring
Andreas Bueno – 1500 meter

Mere info: klik HER

(foto: Preben B. Søborg) 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund