Loading...

Nyheder 2015

Hvilke otte byer skal være talentcentre?

06. maj 2015 · Jeppe Weinreich

Der er nu åbnet op for ansøgninger i relation til den kommende Decentrale Talentudvikling (DTU). Otte byer – fire i vest og fire i øst – vil i slutningen af maj blive udpeget som talentcenter.

Ny sportschef, ny struktur. Piotr Haczek tiltrådte i starten af året som sportschef i Dansk Atletik Forbund, og det betyder, at en ny og længe ventet struktur i DAFs talentudvikling i den kommende tid vil træde i kraft.

Sportschefen præsenterede det kommende talentudviklingsarbejde for nylig i forbindelse med trænerkonferencen i Odense. DTU er forkortelsen for konceptets nye navn Decentral Talentudvikling, og som det fremgår af betegnelsen, vil det kommende talentarbejde blive bredt mere ud rent geografisk. Det betyder, at der på baggrund af ansøgninger vil blive udpeget otte decentrale talentudviklingscentre (DTUC) – fire i Vestdanmark, fire i Øst. I den tidligere struktur var der tre talentcentre i hhv. Skive, Amager og Hvidovre.

200DMU2014U18 Kgashx
Et centralt argument for antallet af centre er, at den enkelte atlet og træner ikke skal have mere end 90 minutters transporttid i forbindelse med de otte årlige træningssamlinger. Samlet ser vil det også dreje sig om langt flere udøvere, som bliver en del af talentudviklingen.  

”Jeg er glad for, at vi nu endelig kan gå i gang med at etablere det nye koncept. Der var god og konstruktiv feedback på Trænerkonferencen, hvor vi blev enige om at gå videre med dette projekt. Jeg er sikker på, at det i fremtiden vil skabe et endnu bedre atletikmiljø,” slår Piotr Haczek fast.

Han bakkes op af direktør i DAF, Jakob Larsen, der ser frem til at bringe flere foreninger ind i det fælles arbejde.

”Vi relancerer vores talentudvikling, fordi vi ønsker at brede vores målrettede træningsarbejde mere ud. Det sker ud fra den betragtning, at vi dels ønsker at øge antallet af talenter, som vi har at arbejde med, dels for at vi kan bringe flere trænere ind i processen. Men det handler også om, at vi ønsker at bringe flere foreninger ind og dermed skabe en større samhørighed i forbundet. Det tror jeg på, kan give det hele et løft,” lyder det fra Jakob Larsen.

Ansøgningsfrist den 22. maj
Har man som forening en ambition om at blive talentudviklingscenter, skal ansøgningen være DAF i hænde senest d. 22. maj (daf@dansk-atletik.dk). Læs meget mere om ansøgningsproceduren samt generelt om DTU – klik HER.

(foto: Kim Gudmand)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund