Loading...

Nyhheder 2015

Janick Klausen ser frem til duel med eks-verdensmester

20. maj 2015 · Jeppe Weinreich

AARHUS NORDIC CHALLENGE. Når det århusianske højdespringsfænomen lørdag kl. 14.40 åbner sæsonen på NRGi Park, bliver det med den tidligere verdensmester, ukraineren Yuriy Krymarenko som en af modstanderne.

Siden den sensationelle 7. plads ved EM-inde i Paris 2011 har det været op ad bakke for den skadesplagede højdespringer, Janick Klausen. Nu er tavlen visket ren, og den 22-årige 1900-atlet ser frem til denne sommer at tage hul på et nyt kapitel i karrieren.

Klausenjanick Dminde2012x SportsfotoashxJanick Klausen ved DM-inde i 2012. (Sportsfoto)

Sæsonens første konkurrence – hans blot femte på knap tre år – finder sted på hjemmebanen NRGi Park i Aarhus lørdag d. 23. maj. Og det bliver ikke nogen nem opgave. Med i startfeltet ved Aarhus Nordic Challenge er nemlig verdensmesteren fra 2005, ukraineren Yuriy Krymarenko, hvis personlige rekord på 2.34 meter – 7 cm over den danske rekord - blev sat for to år siden.  

”Det bliver godt at springe foran et hjemmepublikum - og mod nogle springere, der har et højt niveau. Det er jeg ikke så vant til, men det plejer kun at være godt for mig at blive presset. Nu er det sæsonens første konkurrence, så jeg vil være tilfreds med 2.20 meter. Men som sagt, hvis tilløbet sidder rigtigt, føler jeg, at der er mere i mig,” udtaler Janick Klausen, der ikke har sprunget på hjemmebane (udendørs) siden Aarhus Games i september 2008. 

Dansk rekord
Netop Aarhus Stadion har ofte dannet ramme om danske rekorder i højdespring. Den seneste og stadig gældende lyder på de 2.27 meter, som Spartas Michael Mikkelsen sprang på stedet d. 1. august 1991. Indendørs tangerede Klausen allerede denne højde i 2011. Kun skader har forhindret ham i at få slettet Mikkelsens udendørs rekord. Men de skader er forhåbentlig fortid nu. 

”Det ser godt ud. Jeg kan springe uden at mærke nogen smerte i fødderne. Eneste lille problem er mit baglår, som nogle gange strammer op, men det er ikke noget alvorligt. Fysisk har jeg aldrig været stærkere, men det er da klart, at jeg mangler lidt konkurrencerutine. Det handler meget om rytmen i tilløbet, få det til at sidde, hvor det skal. Rammer jeg det rigtigt, betyder det 10-15 cm,” siger Klausen, der har planlagt fire starter den næste måneds tid – samme antal som han nåede de seneste tre år.  

Siden den overraskende VM-sejr på et regnvådt stadion i Helsingfors for ti år siden har det knebet for Krymarenko med at nå finalen ved de store mesterskaber – indtil EM i Zürich sidste sommer, hvor han sluttede som nr. 6. i finalen. I startfeltet finder man desuden skotten Ray Bobrownicki, der sidste sommer satte nationsrekord med 2.28 meter. Derudover et andet lokalt håb fra Aarhus 1900, den kun 19-årige Jonas Kløjgård, der med 2.17 meter hører til blandt Europas bedste juniorer og trods sin unge alder allerede er blandt de fem bedste danskere gennem tiden. 

Aarhus Nordic Challenge incl. Nordic 10000m Challenge - 23. maj 2015
Startlister m.m.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund