Loading...

Nyheder 2015

Løbsfest i København

22. maj 2015 · Jeppe Weinreich

Pinsesøndag lyder startskuddet til den 36. udgave af Nykredit Copenhagen Marathon, hvor op mod 12.000 deltagere møder op.

Med knap 12.000 tilmeldte til søndagens Nykredit Copenhagen Marathon er der lagt op til løbsfest i hovedstaden søndag. Det er 36. gang, at løbet afholdes, og aldrig har der været så mange udenlandske deltagere. Hele 28 pct. er tilrejsende motionsløbere, hvilket er en fjerdel mere end i fjor.

Helt fremme forventes der afrikansk dominans. Den 39-årige marokkaner Hassane Achoukar har med 2:08,47 den klart bedste tid af alle, om end den ligger fire år tilbage. Senest er etiopieren Fikadu Kebede – der løb 2:12,29 i fjor i Hannover - kommet til. Thorkild Sundstrup (Aarhus Fremad) er bedste bud på en dansk topplacering. I 2014 var han hurtigste dansker på en 5. plads.

Afbud fra Maria Sig Møller
Maria Sig Møller (Sparta) forsøgte i Berlin 2011 at kvalificere sig til OL, men udgik dengang godt halvvejs i løbet. Søndag var det planen igen at forsøge sig på distancen, men fredag måtte hun grundet sygdom melde fra.

I kvindefeltet er der også lagt op til østafrikansk dominans. Divina Jepkosgei fra Kenya har med en personlig rekord på 2:34,21 timer den bedste tid af de startende og må betragtes som svag favorit. En stabil løber, der tre gange i karrieren har været under 2:35 timer. Hun kan dog forventes at blive presset hårdt af landsmanden Hellen Jepkosgei Kimutai, der vandt H.C. Andersen Marathon i Odense sidste år. Hun møder op med en frisk sejr fra Bratislava Marathon, hvor hun satte personlig rekord med 2:35,35 timer.

I Maria Sig Møllers fravær ligner veteranen Malene Munkholm (Sparta) det bedste bud på den hurtigste dansker.

Nykredit Copenhagen Marathon – 24. maj 2014
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund