Loading...

Nyheder 2015

VM Trail: Dansk mesterskabsdebut

29. maj 2015 · Jeppe Weinreich

For første gang nogensinde vil Danmark være repræsenteret, når startskuddet til VM i Trail i Frankrig lyder tidligt lørdag morgen. Fem kvinder og otte mænd ser frem til debuten, som foregår på en barsk bjergrute på i alt 85 km.

Lørdag klokken 3.30 i bælgravende mørke lyder startskuddet til IAU Trail World Championships i Annecy (FRA). 178 mænd og 109 kvinder – alle med pandelampe – vil stå klar til at gå, løbe og klatre sig gennem de krævende 85 km, som VM-distancen lyder på. 16 km lyder den første strækning på, som uafbrudt bringer deltagerne op i højderne, indtil de når toppen, og morgensolen bryder frem. Lidt over middag, efter godt ni timer, forventes verdensmesteren i mål.

Dansk atletik stiller for første gang med hold. Fem kvinder og otte mand, og holdleder Søren Rasmussen ser frem til den danske debut af flere grunde.

”Det er jo et førstegangsår i forhold til DAF og trail-verdenen, som jo ellers har været et mere eller mindre autonomt foretagende. Og det glæder mig, at sportens organisationer går ind og tager et medansvar og får skabt mere ordnede forhold. På samme måde, som det er det franske atletikforbund, som er medarrangør af det kommende VM.”

Det første DM
I år blev det første officielle DM i trail under DAF afholdt. I januar var det på den korte distance, mens mesterskabet på den lange blev afholdt for nylig. Begge gange på Bornholm og med Jesper Noer (Tejn IF) som dobbelt vinder hos mændene. Jesper Noer er naturligvis med på det danske hold, men også Simon Grimstrup fra Silkeborg OK fremhæver Søren Rasmussen som én, man skal lægge mærke til. Hos kvinderne er ultraløberen Pia Joan Sørensen den største profil, mens en mere kendt skikkelse i atletikkredse, Dorte Dahl, også efterhånden har slået sit navn fast som trailløber.

Topplaceringer i den danske VM-debut skal man nok ikke forvente, slår Søren Rasmussen fast.

”Jeg håber, at vi kan være stolte over vores indsats, når vi vender tilbage. Men vi må jo også erkende, at selvom vi tager på træningslejre i bjergene, så er det svært at hamle op med de løbere, som til daglig bor i de områder. En af VM-deltagerne, Simon Grimstrup, bor godt nok lige ved Himmelbjerget, men alligevel..”

39 lande deltager ved mesterskabet, hvor de tre hurtigste fra hver nation indgår i holdkonkurrencen.

IAU Trail World Championships - Annecy (FRA) d. 30.-31. maj 2015
Hjemmeside

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund