Loading...

Andreas Bueno ved Aarhus Nordic Challenge. (Kim Gudmand)

Nyheder 2015

Tætpakket weekend for eliten

29. maj 2015 · Jeppe Weinreich

En stor del af den danske elite kommer i aktion i Tyrkiet i weekenden, hvor der er Europa Cup match i A-gruppen med Sparta som deltager i begge klasser. Allerede fredag og frem til søndag er der andre topnavne i aktion i England, Belgien og Tyskland.

Sparta er med i den europæiske superliga (A), hvor der er Europa Cup match i Tyrkiet førstkommende weekend. Og det sker med både kvinderne og mændene til start. I fjor vandt herrerne suverænt B-gruppens match i Amsterdam og sikrede sig dermed oprykning til den bedste række i Europa, mens damerne i Portugal med en 6. plads lige akkurat formåede at forblive i A-gruppen.

Som det var tilfældet i fjor, er der hos kvinderne afbud fra et enkelt team, hvorfor kun ét hold af de syv rykker ned. Det levner Sparta en rimelig mulighed for at forblive i A-gruppen, mens det vil være en stor overraskelse, om mændene klarer frisag.

I mændenes længdespring er det Andreas Trajkovski, som springer, mens Morten Jensen løber 200 meter. Klubbens tredje længdespringer, Benjamin Gabrielsen, er ikke med på holdet, men springer i stedet søndag på hjemmebane i en lille konkurrence.

Belgien, Tyskland og England
Andetsteds i Europa er der en række interessante starter. Andreas Bueno (1900) lægger ud allerede fredag aften i Dessau, hvor han er seedet som nr. 4 på 1500 meteren. Egentlig skulle han have løbet i Oordegem lørdag, men valgte altså Tyskland.

"Jeg håber bare, at løbet bliver hurtigt. Feltet i Belgien var mega stærkt, men jeg har aldrig løbet i Tyskland før og har hørt, at løbet er godt," lyder det fra Bueno, der i Aarhus sidste lørdag måtte løbe de sidste 600 meter alene.  

Med i Oordegem er til gengæld Stina Troest  (Amager AC), der egentlig skulle have løbet i Belgien onsdag, men grundet et aflyst fly måtte blive hjemme. Lørdag er hun tilbage i Flandern, hvor hun sidste lørdag åbnede sæsonen på fin vis.

Andreas Martinsen (1900) løber samme dag 110 meter hæk i Tyskland, hvor der i sprintfelterne er en imponerende bredde. Flere af 1900's unge sprinttalenter er med i juniorklassen.

Højdespringer Janick Klausen (1900) er med i Bedford søndag, hvor han bl.a. møder bronzevinderen fra OL, britiske Robbie Grabarz. En håndfuld sjællandske løbere er ligeledes til start i det engelske, hvor der lørdag er BMC-Grand Prix i Manchester. 

Som nævnt andetsteds på siden er der VM Trail i Annecy (FRA) lørdag samt holdturnering for ungdom i Aalborg og på Østerbro.


29. maj
Anhalt - Dessau (GER) - startliste
Andreas Bueno (1900) 1500 meter

NCAA East Region Preliminary - Jacksonville FL (USA) - startlister/resultat
Ole Hesselbjerg
(Sparta) & Jakob D. Abrahamsen (1900) 3000 m. forhindring

30. maj
Putbosmeeting – Oordegem (BEL) – info
Stina Troest (AAC) 400 meter hæk

BMC Grand Prix – Manchester (ENG) – info
Maria Larsen (KIF) 1500 meter m.fl.

Kupfalz Gala – Weinheim (GER) – info
Andreas Martinsen (1900) 110 meter hæk m.fl.

30.-31. maj
Europa Cup klubhold (A-gruppe) - Mersin (TUR)
Spartas kvinder & mændLINK til startliste, live-streaming & live-resultater

31. maj
Bedford International Games – Bedford (ENG) – info
Janick Klausen (1900) højdespring

© Copyright Dansk Atletik Forbund