Loading...

Rio 2016

Så foreligger de danske OL-krav

09. juni 2015 · Jeppe Weinreich

De nationale udtagelseskrav for Rio 2016 er netop blevet godkendt af DIFs bestyrelse.

I april kunne IAAF offentliggøre de internationale krav til OL i Rio 2016, som i forhold til VM 2015 i flere øvelser er blevet strammet en lille smule. Bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund har nu godkendt de danske krav, som med undtagelse af maraton og kapgang er identiske med de førnævnte internationale krav.

Netop kvalifikationskravene til dansk atletiks bedste maratonløbere har været imødeset med spænding. Nu ved de potentielle kandidater, hvad de har at gå efter.

I folderen – kan hentes under ”Elite & Talent” – hedder det i relation til maraton:

I maraton indstiller DAF som udgangspunkt én løber for henholdsvis mænd og kvinder til udtagelse på maraton, med mindre flere løbere af samme køn har løbet hurtigere end de generelle standarder nævnt nedenfor:
a. Generel standard – mænd: 2:15,15 timer
b. Generel standard – kvinder: 2:35,15 timer
c. Såfremt ingen løbere opnår ovennævnte generelle standarder i kvalifikationsperioden, vil det være muligt at kvalificere sig til OL ved at opnå følgende tider to gange i løbet kvalifikationsperioden:
· Mænd: 2:16,15 timer
· Kvinder: 2:36,15 timer

Mens kvalifikationsperioden løber fra 1. maj 2015 til og med 11. juli 2016, så gælder der særlige forhold for maraton, hvor perioden er 1. januar 2015 til og med 24. april 2016.

Sportschef tror på stort dansk OL-hold
Om lidt over et år ved vi altså, hvor mange atletikfolk der skal til Rio. Selvom kravene er de hårdeste nogensinde, så tror sportschef Piotr Haczek på et af de største hold i nyere tid. Siden München 1972, hvor dansk atletik dengang sendte 13 af sted (12 atleter og én kapgænger), har den største delegation været de syv (seks atleter og én kapgænger), som var med i Atlanta 1996.

”Jeg vurderer, at der er gode chancer for, at vi kommer til at sende flere end syv atleter med til Rio. Flere er tæt på kravet, det handler bare om at få flyttet dem det sidste stykke i det næste år. Der skal arbejdes benhårdt og klogt, men det er bestemt muligt,” lyder det fra Piotr Haczek, der som 400-meter-løber selv repræsenterede Polen ved OL i 1996 og 2000.

Siden 1. maj, hvor kvalifikationsperioden startede, har Sara Slott Petersen og Stina Troest som de eneste været under OL-kravet (på 400 meter hæk) – endda to gange hver.

© Copyright Dansk Atletik Forbund