Loading...

Inden Rio 2016 hedder det foreløbige højdepunkt VM 2015 i "Fuglereden" i Beijing.

Elite

Team Danmark støtter OL-kandidater med 2 mio. kr.

12. juni 2015 · Jeppe Weinreich

De bedste danske atletikudøvere går en vigtig sæson i møde med VM i Beijing og OL-kvalifikation som de centrale omdrejningspunkter. Team Danmark støtter de bedste atletikudøvere med Andreas Bube i front med 2 mio. kr. i den kommende sæson.

OL-kvalifikationsperioden for de danske atletikudøvere er netop gået i gang, og der venter derfor en lang række vigtige konkurrencer for de allerbedste danske atletikudøvere i den kommende sæson.

Den nye sportschef for de danske atletikudøvere, polakken Piotr Haczek, glæder sig til tiden frem mod OL 2016. De danske OL-kvalifikationskrav er netop blevet fastlagt, og sportschefens vurdering er, at dansk atletik i Rio vil kunne stille med det største hold siden München 1972 – og dét på trods af, at kravene er de hårdeste nogensinde. Siden München – hvor dansk atletik sendte 12 atleter og én kapgænger af sted – har OL i Atlanta i 1996  været højdepunktet med syv deltagere.

”Jeg vurderer, at der er gode chancer for, at vi kommer til at sende mere end syv atleter til Rio. Flere er tæt på kravet, det handler bare om at få flyttet dem det sidste stykke i det næste års tid. Der skal arbejdes benhårdt og klogt, men det er bestemt muligt, og derfor kommer Team Danmarks støtte på et meget belejligt tidspunkt,” lyder det fra Piotr Haczek, der som 400-meter-løber selv repræsenterede Polen ved OL i 1996 og 2000.

Ved OL i London 2012 var der seks danske atletik-udøvere, der kvalificerede sig. Det var Andreas Bube, Caroline Bonde Holm, Jesper Faurschou, Jessica Draskau-Petersson, Kim Christensen og Sara Slott Petersen.

Kontinuitet og bedre resultater
Den forrige atletiksæson var præget af mange skader samt skift på sportschef positionen, og Team Danmarks direktør Lone Hansen håber, at den kommende sæson vil byde på mere kontinuitet og bedre resultater:

”Det er rigtig godt, at der i starten af sæsonen blev skabt klarhed omkring den sportslige ledelse, og at vi fik Piotr Haczek i front som ny sportschef. Jeg håber meget, at den kommende sæson vil byde på flere og mere stabile præstationer fra de danske atletikudøvere. Vi har meget potentiale i dansk atletik, og allerede VM i august byder forhåbentligt på gode danske takter forud for OL,” siger Lone Hansen.

De sportslige målsætninger ved VM i Beijing, der afvikles i august, er én finaleplads samt en top 16-placering.

Man kan se OL-udtagelseskriterierne for de danske atletikudøvere HER


På OL.dk kan man ligeledes løbende følge OL-forberedelserne og holde dig opdateret på kvalifikationsmulighederne for atletik-udøverne og de andre danske OL-atleter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund