Loading...

(Foto: Michael Hyllested)

Denne weekend ind- og udland

Rekordmange starter ved Copenhagen Open

12. juni 2015 · Jeppe Weinreich

Med 2244 starter den kommende weekend etablerer Copenhagen Open i Hvidovre sig som et af de helt store arrangementer herhjemme. Med NM Mangekamp i Tårnby samme weekend og flere danske starter i udlandet er der igen lagt op til en tætpakket weekend.

På ganske kort tid er det lykkedes Hvidovre AM at placere Copenhagen Open som et vigtigt stævne herhjemme for såvel ungdom som seniorer. Med 2244 starter er der tale om en stigning på 12 pct. i forhold til i fjor, og seniorklassen er klart bedre besøgt end i fjor. Specielt på sprintdistancerne er der fin deltagelse, men også mødet på 3000 meter mellem Simone Glad (OA/OGF) og Anna Emilie Møller (Blovstrød) bliver interessant, ligesom at Nicolai Hartling (Sparta) på den lange hæk vil blive matchet fint.

”Vi er naturligvis glade for de aktives opbakning, for vi vil gerne være et stævne for hele Atletikdanmark – og med et internationalt snit som forbilledet Världsungdomsspelen,” lyder det fra stævnechef Michael Bruun Jepsen, som noterer sig, at årets øgede deltagerantal primært skyldes tilrejsende fra de jyske klubber samt udenlandske deltagere. 63 klubber fra fem lande lyder opgørelsen på. Og som et kuriosum er kuglestød for de 13-årige piger mest populære øvelse med 42 deltagere. Om de stødte sammen med de 12-årige, ville tallet helt uhørt have lydt på 73! - HJEMMESIDE

Islandsk trup melder sig i 11. time
Samtidig med stævnet i Hvidovre gælder det Junior-NM i Mangekamp i Tårnby, hvor Island i 11. time meldte sig med en trup på fem personer, så det samlede deltagerantal når op på 54 mangekæmpere. HJEMMESIDE

Danske starter i udlandet
Første dansker i aktion i weekenden bliver Ole Hesselbjerg (Sparta), der kl. 1.57 natten til lørdag løber finale på 3000 meter forhindring ved NCAA i Eugene.

Lørdag går Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) ved ”Gouden Spike” i Leiden efter en stærk tid på 10000 meter, mens længdespringer Benjamin Gabrielsen (Sparta)er at finde ved et EAP-stævne i Budapest. 

Søndag deltager Andreas Martinsen (1900) på 110 meter hæk ved Bydgozcz Cup i Polen, mens Stina Troest (Amager AC) samme dag har fået Sara Slott Petersens bane på 400 meter hæk ved IAAF World Challenge-stævnet i Rabat (MAR). Et stævne, som i øvrigt kan ses på Eurosport 2 fra kl. 21. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund