Loading...

Geoffrey Kamworor hed vinderen af VM Halvmaraton 2014. Til september er der igen lagt op til kenyansk opvisning. (Lars Møller)

Copenhagen Half Marathon

Kenyaner vil jagte verdensrekorden i København

26. juni 2015 · Jeppe Weinreich

Arrangørerne bag Copenhagen Half Marathon, der afvikles søndag 13. september, har netop indgået aftale med en af verdens bedste løbere, Bedan Karoki. Og den lille kenyaners mål er klart: Han går efter en verdensrekord i Københavns gader.

Sidste års succesrige VM Halvmaraton har givet genlyd i løbeverdenen. Arrangementet satte på nyskabende vis ikke blot en ny standard for VM-løb; rygtet om en hurtig rute i den flade hovedstad har også bredt sig som ringe i vandet. Det er baggrunden for, at kenyaneren Bedan Karoki allerede nu har indgået aftale om at løbe søndag 13. september ved Copenhagen Half Marathon, der som det eneste gadeløb i Norden er med i det internationale atletikforbund IAAF’s serie af certificerede løb.

VM blev sidste år vundet af Karokis landsmand Geoffrey Kamworor i den imponerende tid 59,08 minutter, mens verdensrekorden de seneste fem år har lydt på de vanvittigt hurtige 58,23 minutter, som den eritreiske løber Zersenay Tadese præsterede i Lissabon i 2010. Den 24-årige Bedan Karokis egen personlige rekord lyder på 59,23 minutter, og den stammer fra Philadelphia Halvmarathon 2014.

”Ruten ved Copenhagen Half Marathon afviger en smule fra den, der blev løbet på ved VM og er om muligt endnu hurtigere. Og jeg er ikke i tvivl om, at der kan sættes verdensrekord på den, om vejrforholdene ellers er til det 13. september,” vurderer Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, og fortsætter:

”Når det handler om at slå en verdensrekord, skal der ligge nogle betalte temposættere – såkaldte harer – helt fremme, som Karoki skal forsøge at følge med. Og harer til dette niveau i sig selv er løbere på meget højt internationalt nvieau."

Karoki på podiet til VM Cross
Den kun 167 cm høje Karoki viste senest i marts i år sin store klasse, da han ved VM Cross i Kina vandt sølv – i øvrigt efter vinderen fra København, Geoffrey Kamworor, der dermed tog sit andet verdensmesterskab på godt et år. De to mødes i slutningen af juli i Kenya, hvor der er udtagelsesmesterskaber til Atletik-VM i Beijing i august, hvor de begge håber at løbe 10.000 meteren. Lykkes det ikke for Kamworor at komme med på Kenyas hold, forlyder det, at han også vil komme til København 13. september.

Fakta om Bedan Karoki Muchiri, Kenya
Født: 21. august 1990
167 cm/ 65 kg
Personlige rekorder: 10.000 meter: 26:52,36 min.
Halvmaraton: 59:23 min.

Meritter
2015 VM Cross: SØLV
2013 VM 10.000 meter: Nr. 6
2012 OL 10.000 meter: Nr. 5

Fakta om Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon bygger videre på succesen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon.

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen.
Bidragsyder: Nordea-fonden
Deltagergebyr: 450 kr.
Dato: Søndag 13. september 2015
Tidspunkt: kl. 11
Forventet deltagerantal: 25.000.
Start og mål: Øster Allé, København Ø
Se ruten her
Tilmelding og yderligere information på cphhalf.dk og på facebook.com/cphhalf

© Copyright Dansk Atletik Forbund