Loading...

Sara Slott Petersen ved landskampen i Bulgarien den 20. juni. (TJphotos)

Optakt - udland

Diamond League åbner døren for Sara

02. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Onsdag indløb der en invitation til Sara Slott Petersen fra arrangørerne af Diamond League i Paris. Dermed bliver der nu på lørdag tale om en længe ventet debut i den fornemste stævneserie.

Efter at have sat dansk rekord de seneste to lørdage havde Sara Slott Petersen egentlig set frem til en rolig weekend hjemme i Aarhus. Onsdag indløb der imidlertid en invitation fra arrangørerne af lørdagens Diamond League-stævne i Paris, og det var et tilbud, som 28-årige rekordholder ikke kunne afslå.

”Jeg risikerer selvfølgelig at få bane 1, når jeg er med på et afbud, men det er nu, jeg har min chance for at bevise, at jeg hører til i dette selskab. Og den chance er jeg nødt til at gribe,” lyder det fra Sara Slott Petersen, som dermed får sin debut i den fornemste stævneserie.

”Meeting Areva” på Stade de France – hvor der ventes 50.000 tilskuere – hører til blandt de bedste i diamant-serien, som fra maj til september kommer forbi 14 byer.

Starten i Paris er den foreløbige kulmination på en helt forrygende sæson, hvor de første fire starter har resulteret i lige så mange sejre såvel som tre danske rekorder, den seneste i polske Sopot i verdensklassetiden 54,79 sekunder. En femte sejr på stribe vil dog være en mindre sensation, for med i lørdagens løb er nr. 2, 6, 7 og 8 på den øjeblikkelige verdensrangliste, hvor danskeren efter sidste weekends amerikanske mesterskaber er rykket tre pladser ned til en 13. plads.

Som en lille bonus vil Sara have en flok på 60 unge klubkammerater siddende på tribunen. Ungdomsafdelingen i Aarhus 1900 har i en årrække nemlig henlagt sommerens træningslejr til Paris, hvor et besøg i Euro Disney og Diamond League er to faste programpunkter. Men at deres tidligere træner er med i sidstnævnte, er selvsagt nyt.

400 meter hæk er programsat til kl. 20.05. Sverige 1 sender direkte fra kl. 20-22, mens TV3 Sport2 sender forskudt fra kl. 21-23.30.

Dansk kvartet til Europa Cup
I weekenden stiller dansk atletik med en kvindelig kvartet ved European Cup Combined Events i polske Inowroclaw, hvor både 1st og 2nd League afvikles. Med de seneste regler vil både kvindernes og mændenes scorer blive lagt sammen, som man kender det fra EM Hold, så uden nogen mandlige deltagere kommer Danmark ikke til at gøre sig gældende i 2nd League. Holdet består af de tre 1900-atleter Tine Bach Ejlersen, Sofie Albrechtsen og Mathilde Diekema samt Sandra Böll fra Sparta. På årets rangliste ligger de tre bedste inden for 5240 og 5275 point, så det bliver et interessant opgør. Ejlersen måtte i februar i Norrköping se sig besejret af Böll, men i den udendørs syvkamp har hun fortsat ikke tabt til en dansker i adskillige sæsoner. Arrangørernes hjemmeside.

Danske talenter vil sætte sit præg på Ullevi
Dansk atletiks 15 deltagere ved Universiaden er på vej til Sydkorea, mens flere af de udtagne atleter til EM-U23 forbereder sig på mesterskabet, som starter torsdag i næste uge. Resten er stort set at finde på Ullevi i Göteborg fra fredag til søndag, hvor det gigantiske Världsungdomsspelen finder sted med 7684 starter fordelt på 3222 atleter – altså godt fire gange så stort som det største stævne herhjemme.
 
Stævnet byder en sidste mulighed for at klare kravet til Junior-EM og Ungdoms-VM, som begge har deadline d. 6. juli. Blandt de mest interessante starter er Benjamin L. Vedel (Aalborg AM), der løber 400 meter hos seniorerne, mens han på den halve distance stiller op i juniorklassen, hvor Kristoffer Hari (Hvidovre AM) også er med. Morten D. Madsen (Skive AM), Nicolai Hartling (Sparta), Martha Traoré (Sparta) og Andreas Trajkovski har alle en sidste start inden EM-U23. Sidstnævnte møder i længdespring Morten Jensen – hvis stadig gældende nordiske rekord blev sat ved stævnet i 2005 – og ikke mindst Frederik Thomsen (Ballerup AK), der springer for første gang siden finalen ved Junior-VM i 2012. stævnets hjemmeside vil der være live-streaming

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund