Loading...

Andreas Trajkovski i torsdagens kvalifikation. (DECA Text&Bild)

EM-U23 – Tallinn 1. dag (formiddag)

Trajkovski og Gabrielsen sikrer succesfuld dansk start

09. juli 2015 · Jeppe Weinreich

De to danske længdespringere er begge med i fredagens finale. Specielt Andreas Trajkovski virkede overbevisende, da han under svære vejrforhold blev nr. 2. med 7.67 meter.

TALLINN – To danskere i længdespringsfinalen ved EM-U23. Det vækker minder om Junior-VM 2012 i Barcelona, hvor det samme var tilfældet. Det var også den seneste gang, at Andreas Trajkovski deltog i et internationalt mesterskab. Nu er han efter flere års kamp med skader endelig tilbage på den store scene – og det skete på overbevisende måde i dagens kvalifikation.

Trods en drilsk vind, som tydeligvis sænkede resultatniveauet hos alle deltagerne, formåede Trajkovski at springe først 7.64 og derpå 7.67 meter. Det første spring var desuden klart undertrådt. Kun tyskeren Fabian Heinle – som har sprunget 8.25 denne sæson – nåede med 7.76 meter som den eneste over finalekravet på 7.75 meter.

”Det var mit store mål at nå finalen. Nu er jeg kommet så langt, og så tager jeg det bare som det kommer. Nok blev jeg nr. 2 i dag, men man vinder ikke medalje i kvalifikationen,” lyder det fra Andreas Trajkovski, der afstod fra at tage det sidste spring.

EMU23_Længde kval

Finalepladsen ser han også som en fødselsdagsgave til sin amerikanske træner Steve Gordon, der først ankommer til Tallinn torsdag aften, og som under dagens kvalifikation derfor blev afløst af Andreas’ far og tidligere træner, Christian.

Gabrielsen 7.40 meter
Mens Trajkovskis to spring blev opnået i let medvind, så døjede Benjamin Gabrielsen lidt mere med den meget skiftende vind. Hans første spring på 7.40 meter (-1,2) skulle dog vise sig at række til finalen, som kunne nås med blot 7.29 meter. Det siger meget mere om forholdene end om feltets niveau, for det var ganske højt med hele tre springere, som har været over de 8.00 meter denne sæson. Sølvvinderen fra EM-inde, tjekken Radek Juska, nåede således kun ud på 7.56 meter.

Semifinalen glippede for Morten D. Madsen
10,72 sekunder. Længere kom Morten D. Madsens indsats ved EM-U23 på favoritdistancen 100 meter ikke til at vare. I en modvind på 1,2 m/s løb Skive-atleten over målstregen som nr. 6 i heat 2, og allerede dér var den spinkle mulighed for at gå videre på tid udelukket.

”Der mangler lidt skarphed, og det bliver lidt passivt. Det var en skam, for jeg havde da regnet med en semifinale, men det er som det er,” lød det efter løbet fra det 20-årige stortalent, som dermed ikke kunne fortsætte sit ellers fine mønster med at gøre det godt ved mesterskaber. Ved såvel Junior-VM i 2014 som EM-inde i marts nåede han semifinalen efter at have sat personlig rekord i det indledende heat.

Madsen_Morten_EMU23_DECA
(DECA Text&Bild)

Madsen ender som nr. 21 ud af de 32 startende, og det havde faktisk været nok til en semifinale, om ikke der var indløbet et afbud onsdag. For egentlig var der planlagt fem heat, hvorfra i alt 24 ville gå videre til semifinalerne. Grundet afbuddet kom feltet imidlertid ned på 32 sprinter, som altså kunne fordeles i fire heat med – som reglerne foreskriver det – kun 16 videre til to semifinaler.

Længdespring M kval.
1. Fabian Heinle, GER 7.76 meter Q
2. Andreas Trakovski, DEN 7.67 meter q
9. Benjamin Gabrielsen, DEN 7.40 meter q
Resultatliste

100 meter M indl.
2. heat
1. Hensley Paulina, NED 10,51 sek. Q
6. Morten D. Madsen, DEN 10,72 sek.
(samlet nr. 21 og dermed ikke videre til semifinalen)
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund