Loading...

Foto: Iris Hensel

EM-U23 – Tallinn 2. dag (aften)

Dansk længdespringsduo leverede varen

10. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Trods en dybt ærgerlig baglårskrampe, som tvang Trajkovski til at udgå før tid, blev det en mindeværdig længdespringsfinale med to danskere i top-6.

TALLINN – Anslaget til en stor dansk længdespringsfinale fejlede intet. Først lagde Andreas Trajkovski ud med 7.71 meter , og lige efter var det Benjamin Gabrielsen med 7.67 meter. Sæsonbedste til begge to, der nu kunne se frem til at satse hele butikken de næste fem runder.

Men sådan skulle det ikke helt gå. For reelt var den førende Andreas Trajkovskis aften forbi. En drilsk krampe i baglåret, som allerede var der i første spring, tvang ham til at stoppe allerede efter et halvhjertet andet forsøg. Forståelig skuffelse hos Trajkovski, der har kæmpet så hårdt for at vende tilbage, og nu endelig var ankommet. Ligesom hans træner, Steve Gordon, var det hele vejen fra Iowa.

”Det var en krampe, ikke andet. Jeg mærkede det komme allerede under kvalifikationen i går. Men i dag kunne jeg ikke mærke noget – lige indtil sidste spring i opvarmningen. Jeg springer de 7.71 meter i første forsøg uden at kunne løbe igennem! Det her kunne være blevet så godt. Jeg følte mig godt kørende. Jeg ved, at jeg kunne have sprunget 8 meter i dag,” lød det fra Trajkovski.

Gabrielsens aften
I stedet blev det Gabrielsens aften, da han i femte omgang fløj ud på 7.73 meter (-0,4) og dermed gik forbi sin klubkammerat i Sparta. Dermed forbedrede han også den PR, han satte ved Junior-EM for to år siden.

”Jeg hygger mig bare rigtig godt med mesterskaber. Det er derfor, at jeg træner. Det er for at være med til dem, så jeg håber da, at der kommer mange flere,” lyder det fra Gabrielsen, der siden han kom til Sparta fra Herlev Atletik har haft Thomas Offersen som træner. - Se interview HER

Som feltets yngste kan han også være med ved næste U23-EM, som finder sted i polske Bydgoszcz i 2017. Gabrielsen lægger heller ikke skjul på, at ambitionen i en nær fremtid er de 8 meter, som Morten Jensen fortsat er eneste dansker til at have passeret.

Morten D. Madsen 0,08 sek. fra semifinale  
Efter en ikke helt god præstation på torsdagens 100 meter viste Morten D. Madsen langt bedre takter på 200 meter. I det andet indledende heat løb han en fremragende kurve, og lå placeret som nr. 2-3, da løberne kom ud på langsiden. Men formen var ganske enkelt ikke til at holde sig fremme det sidste stykke. En fjerdeplads i 21,37 sek. – 0,08 fra en finaleplads – blev det til i sidste ende. Uheldigvis skulle Madsens heat (2) vise sig at være det eneste med modvind (0,9 m/s).

EM-U23 - Tallinn d. 10. juli 2015
Længdespring finale
1.Fabian Heinle, GER 8.14 meter
2.Radek Juska, CZE 8.00 meter
3.Bachana Khorova, GEO 7.97 meter
4.Benjamin Gföhler, SUI 7.93 meter
5.Benjamin Gabrielsen, DEN 7.73 meter PR
6.Andreas Trajkovski, DEN 7.71 meter SB
Samlet resultat

200 meter M – indl.
Heat 2 (-0,9)
1. Leon Reid, GBR 20,78 sek. Q
3. Aleksandr Yefimov, RUS 21,29 sek. Q
4. Morten D. Madsen, DEN 21,37 sek.
(nr. 19 ud af 28)
samlet resultat

© Copyright Dansk Atletik Forbund