Loading...

Foto: DECA Text&Bild

EM-U23 – Tallinn (3. dag)

Traoré lander i finalen

11. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Længdespringeren havde kniven for struben før sidste runde, men stod for presset og fandt karrierens næst længste spring frem, da det virkelig gjaldt.

TALLINN – Med 6.29 meter i tredje og sidste forsøg sikrede længdespringer Martha Traoré lørdag den femte danske finaleplads. Men det var på et hængende hår. Efter 6.11 meter i første runde bragte hun sig op blandt de 12 bedste, men ikke uventet gled hun stille ned ad listen, efterhånden som konkurrencen skred frem. Efter et undertrådt forsøg på 5.85 meter i anden runde havde hun kniven for struben. Hun sprang som den allersidste, og lå på den utaknemmelige 13. plads, bare én cm fra en finale. I sidste forsøg ramte hun planken optimalt og landede langt ude, men var der overtrådt? I to nervepirrende sekunder så den danske lejr på dommerens to flag. Så røg det hvide op, og den femte danske finale – den tredje i længdespring – var en realitet. Springet var tilmed 6.29 meter – hendes næst længste nogensinde, kun overgået af den U23-rekord, som hun satte sidste weekend med 6.36 meter. Og det gav en så god placering som nr. 8 i det meget stærke felt.

”Det er virkelig fedt, at jeg kan gøre det nu. Mine ben rystede bare før det sidste spring,” lyder det fra en glad Martha Traoré. – interview efter springet

Om Stina Troest lørdag kl. 15 kan løbe sig i finalen på 400 meter hæk, kommer den danske indsats op på seks finalepladser ud af ti mulige. Og der vil være hele tre atleter med på den fjerde og sidste konkurrencedag.

EM U23 – Tallinn d. 11. juli
Længdespring kval.
1. Malaika Mihambo, GER 6.75 meter Q
8. Martha Traoré, DEN 6.29 meter q
12. Jogaile Petrokaite, LTU 6.19 meter q
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund