Loading...

Martha Traoré - her i lørdagens kvalifikation. (DECA Text&Bild)

EM-U23 - Tallin (4. dag)

Traoré satte et fornemt punktum for Tallinn 2015

12. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Med 6.45 meter præsterede Martha Traoré det længste spring af en dansk kvinde i 17 år. Det gav en fornem 7. plads i finalen.

TALLINN – Mens Hartling og Troest løb danske medaljer hjem, befandt Martha Traoré sig på træningsbanen bag stadion, hvor hun forberedte sig på længdespringsfinalen. Den gode nyhed nåede hende først inde på stadion, og herefter vare det så hendes tur til at levere en opløftende dansk indsats.

Efter 6.10 i første forsøg ramte hun i anden omgang planken perfekt og landede ude på 6.45 meter – en forbedring på 9 cm af den U23-rekord, som hun satte weekenden inden i Sverige. Dermed sikrede hun sig yderligere tre spring. Allerede i tredje omgang var hun igen langt ude – måske en anelse længere, men denne gang hævede dommeren det røde flag for overtrådt.

I sidste spring fik hun noteret 6.29 meter og bekræftede dermed, at hun ved dette mesterskab har løftet sit niveau betragteligt. Efter skuffelsen for to år siden ved Junior-EM, hvor hun efter to overtrådte forsøg og 5.72 meter måtte vinke farvel til finalen, ligner Sparta-atleten nu en springer, som fremover har flere finaler i sig. Som årgang 1995 kan hun endda være med ved næste U23-EM, som finder sted i Bydgoszcz i 2017.

”Jeg er bare glad for at jeg kunne vise det i dag. Det var super fedt at være derude og springe i finalen, og vinden i dag var bare god,” lyder det fra Martha Traoré, der til daglig trænes af Anders Møller, som allerede har ført Erica Jarder op i international klasse. Og meget vel kunne være på vej til at gøre det samme med den stadig kun 20-årige Traoré.

EM-U23 – Tallinn 12. juli 2015
Længdespring finale
1. Malaika Mihambo, GER 6.73 meter
2. Jazmin Sawyers, GBR 6.71 meter
3. Alina Rotaru, ROU 6.69 meter
7. Martha Traoré, DEN 6.45 meter - dansk U23-rekord
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund