Loading...

EM-U23 - Tallinn (4. dag)

To medaljer og en dansk rekord på gylden halv time

12. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Inden for bare 25 minutter blev der vundet to danske medaljer, først en sølv til Stina Troest og derpå bronze til Hartling - endda i dansk rekord 50,02 sek.

TALLINN – 400 meter hæk er virkelig den hotte disciplin i dansk atletik lige nu. Det blev understreget søndag, hvor det blev til to danske medaljer i disciplinen inden for en helt forrygende halv time.

Med den klart hurtigste tid i lørdagens semifinaler havde Stina Troest skabt visse forventninger til finalen, der skulle vise sig at blive mere jævnbyrdig end forventet. Norske Amalie Hammild Iuel lagde stærkest ud, men da løberne kom ind på den sidste langside, var der lagt op til tæt afgørelse mellem danskeren og hendes franske rival, Aurelie Chaboudez, der kæmpede side om side. Begge stivnede en anelse på de sidste meter, og frem kom noget overraskende svenskeren Elisa Malmberg, som siden de 56,01 ved EM for hold ikke havde vist det store. Hun sejrede i 55,88 sek., mens Troest lige akkurat kunne henvise Chaboudez til bronzepladsen med en margin på bare 0,03 sekund. Selvom Troest efter semifinalen lignede en guldfavorit, var hun ganske godt tilfreds med at have vundet sin tredje medalje i træk ved et internationalt ungdomsmesterskab.

Tallinn2015_Troest
Fra det tætte opløb. Malmberg (th) presser sig foran på det sidste stykke. (DECA Text&Bild)

”Jeg gav den måske lidt for meget i starten. Jeg bliver lidt distraheret af dem, der ligger foran mig i stedet for bare at løbe mit eget løb,” lød det fra Troest.

- Se Stinas finaleløb HER - se interview her

Dansk rekord
Mindre end en halv time efter var tilskuerne vidne til endnu en tæt medaljekamp – denne gang på mændenes 400 meter hæk, hvor det på opløbsstrækningen lykkedes Nicolai Hartling at kæmpe sig forbi to russere og op til en højst overraskende bronzemedalje. Med tiden 50,02 sek. forbedrede Sparta-løberen sin egen danske rekord med 0,11 sekund – den blot anden forbedring siden 1976…

”Mit mål var at sætte dansk rekord, og som en bonus fik jeg en medalje med,” lød det efter løbet fra Hartling, der modsat Stina Troest – endnu - ikke kan se frem til at løbe ved VM. Kravet lyder på 49,50 sekunder. Men under alle omstændigheder stor og forståelig glæde hos Hartling, som dog ærgrede sig en lille smule over tre manglende hundrededele af et sekund.

"Som atletikmand og talnørd ville jeg selvfølgelig gerne have set, at der stod et 4-tal først, men det må komme senere i år." - se interview HER

En oplagt mulighed for at dykke under drømmegrænsen bliver Copenhagen Athletics Games på hjemmebanen d. 5. august - tre dage før DM. Her er der udsigt til, at Hartling vil få god modstand af briten Niall Flannery, som i går i Madrid løb 49,23 sek.

- Se finalen HER

400 meter hæk – kvinder
1. Elise Malmberg, Sverige 55.88 sek.
2. Stina Troest, Danmark 56,01 sek.
3. Aurelie Chaboudez, Frankrig 56,04 sek.
Resultatliste

400 meter hæk – mænd
1. Patryk Dobek, Polen 48,84 sek.
2. Jussi Kanervo, Finland 49,66 sek.
3. Nicolai Hartling, Danmark 50,02 sek. DANSK REKORD
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund