Loading...

Nekrolog

Dødsfald: Anne Iversen, 92

16. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Hun vandt ved EM i 1946 dansk atletiks første medalje hos kvinderne og deltog to år efter ved OL i London. Nu er Anne Iversen død, 92 år.

Med 1.57 meter skrev højdespringeren Anne Iversen ved EM i Oslo 1946 historie. Den klarede højde – i ”saksespring” - sikrede hende nemlig en bronze, hvilket var den første medalje til en dansk atletikvinde ved et stort mesterskab. To år senere deltog hun ved OL i London, hvor det blev til en delt 9. plads med 1.50 meter. Et beskedent resultat i betragtning af, at hun satte fire danske rekorder i karrieren, den sidste lød på 1.62 meter. På et tidspunkt var hun tilmed indehaver af den nordiske rekord i disciplinen.

Anne Iversen startede i Søborg IF, men skiftede i 1946 til KIK (det hedengangne Klampenborg IK), hvor hun havde sine bedste år, inden hun stoppede karrieren som 28-årig i 1951. Året inden deltog hun ved sit sidste EM, på Heysel Stadion i Bruxelles, hvor det blev til en 4. plads i højdespring.

1948 var det første OL, hvor de danske atletikkvinder var med, og Iversen var følgelig én af pionererne i dansk kvindeatletik. Hun var således også den første, der modtog DAFs Jættemærke.

Ud over højdespring blev det til adskillige DM-titler – 20 i alt – på 100 meter, 80 meter hæk, længdespring samt i mangekamp. Hendes søn Torben Knudsen blev senere landsholdsspiller i basketball, og han rangerer blandt de mest vindende spillere i den hjemlige liga gennem tiden med 11 medaljer for Falcon.

Anne Iversen var uddannet som folkeskolelærer fra Zahles Seminarium og fungerede i en årrække som lærer i Frederiksberg Kommune.  Hun blev begravet i stilhed i sidste uge, 92 år gammel.

Anne Iversen 1923-2015

© Copyright Dansk Atletik Forbund