Loading...

Foto: Thomas Windestam/DECA Text&Bild

Junior-EM – Eskilstuna (2. dag)

Lobo Vedel viser guldform

17. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Det danske håb på 400 meter løb den klart hurtigste tid af fredagens semifinalister med 46,49 sekunder. Hans næstbedste nogensinde – og uden at trykke igennem de sidste 50 meter. I diskoskast overraskede Lisa Brix med en fornem – og historisk – 7. plads.

ESKILSTUNA – Selvom den generelle glæde over succes i danske atletikkredse p.t. er stor, så gav Benjamin Lobo Vedel den et ekstra tryk fredag aften. Så overlegent vandt den 17-årige Aalborg-atlet nemlig sit semifinaleheat – og endda i dagens klart hurtigste tid 46,49 sek. Vedel trak tydeligvis i håndbremsen, da han kom op ad den sidste langside, men det gjorde hans nærmeste konkurrent, norske Karsten Warholm også. Det bliver en uhyggeligt spændende 400 meter finale lørdag kl. 18.00.

Op til EM har der været lidt bekymring omkring det kæmpestore talent, der har meldt fra til flere løb denne sæson. Den angivelige årsag var problemer med baglåret, men de er lykkeligvis forsvundet nu.

”Den store udfordring ved det her EM var på forhånd, at jeg skulle løbe tre løb på tre dage. Men det ser faktisk ud til, at det bliver bedre, jo flere løb jeg får,” lød det fra Benjamin Lobo Vedel umiddelbart efter semifinalen. – se interview HER

Historisk 7. plads til Brix
En placering i top-8 i kvindernes diskoskast havde næppe mange kalkuleret med, men Lisa Brix fra Amager AC viste, at hun havde styr på mesterskabsnerverne, da hun allerede i anden runde sikrede sig en plads i top-8 med 49.07 meter. I det hele taget var det en meget stabil serie, hun lavede i det der faktisk var en historisk finale. For angiveligt er det aldrig lykkedes nogen kvindelig dansk diskoskaster at nå en international finale. Ved de store mesterskaber – EM, VM og OL – har dansk atletik senest været repræsenteret ved OL i 1960 af Karen Inge Halkier – som dengang ikke nåede finalen.

Brix_Eskilstuna_DECA

”Det at gå i finalen, det var drømmemålet, men at jeg bliver blandt de otte bedste, er helt vildt. Jeg har ikke selv forstået det endnu,” lød det fra en glad Lisa Brix, som allerede ved Ungdoms-VM for to år siden var tæt på at overraske med finaleplads. Dengang manglede hun 46 cm. - se et interview HER

KUldbjerg

Kristian Uldbjerg Hansen yderst til højre bliver nr. 5 og er videre til semifinalen på tid. (DECA Text&Bild)

Uldbjerg videre til semifinalen

I fjor ved Junior-VM i Eugene blev det indledende heat på 800 meter endestation for Kristian U. Hansen efter en 7 plads. Fredag lidt over middag forsøgte Aalborg-løberen sig igen - og denne gang gik semfinalepladsen hjem, om end det ikke blev helt så sikkert som ønsket. De fire første gik nemlig direkte videre, og da Kristian kom ind på en 5. plads i 1:53,02 min., måtte han bide negle i et par minutter, inden de næste to heat var afviklet. Her viste det sig dog, at kun én løber var hurtigere, og med næstbeste tid tog han én af de fire sidste pladser via tid. Semifinalen løbes lørdag kl. 16.15.

Resultatlister

© Copyright Dansk Atletik Forbund