Loading...

Rasmus W. Jørgensen ved landskampen i Stara Zagora. (TJphotos)

Internationalt

Dansk årsbedste af Wejnold – Bube igen tæt på VM-kravet

22. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Mens Rasmus W. Jørgensen tirsdag i Belgien med årsbedste 5.50 meter kom tættere på VM-kravet i stangspring, så havnede Andreas Bube samme aften i Schweiz igen akkurat på den forkerte side af de 1:46,00 min.

5.20, 5.20, 5.30, 5.20 og 5.30 meter. Bedømt alene ud fra den seneste måneds resultater, så har Rasmus W. Jørgensens ikke lignet en VM-deltager i stangspring. Men ved et gadestævne tirsdag i den belgiske by Seraing viste den 26-årige spartaner med 5.50 meter, at VM-kravet på 5.65 meter måske alligevel ikke er så langt væk.

"Det går den rigtige vej, og der var god luft i mit 5.50-spring. Så jeg tror da, at det kan blive til mere. Jeg vil i hvert fald give VM-kravet nogle skud," lyder det fra Rasmus, der dermed fik noteret sit bedste resultat siden sæsonen 2013, hvor den gældende PR blev sat med 5.65 meter.

"Jeg var jo ude i hele 2014, og det er først nu, at tingene begynder at hænge sammen."

De 5.50 meter rakte til en andenplads i gadestævnet. Ved det seneste VM i Moskva for to år siden var Rasmus den ene af dansk atletiks blot to deltagere. Sara Slott Petersen og Stina Troest er allerede udtaget til årets VM, som begynder i Beijing d. 20. august.

Bube 0,32s fra en VM-billet
Samme aften i Bellinzona i den italiensktalende del af Schweiz havnede Andreas Bube igen på den forkerte side af de 1:46,00 min., som VM-kravet lyder på. Bagsværd-løberen var tydeligvis opsat på at løbe en hurtig tid og lå med helt fremme i feltet. Første omgang blev rundet i udmærkede 51 sekunder, men desværre faldt tempoet de næste 200 meter, og sluttiden blev 1:46,32 min. for Bube, der tog en tredjeplads, lige akkurat overhalet af en marokkansk løber på de sidste meter. Verdensranglistens nr. 1, bosnieren Amel Tuka, der sensationelt vandt i Monaco forleden i årets hurtigste tid 1.42,51 min., rykkede sikkert frem på opløbsstrækningen og vandt i 1.45,80 min. Dermed udlignede han til 2-2 i de indbyrdes opgør mod danskeren. Tuka sejrede ved landskampen på Malta i 2010, hvor Bube blev 3’er, men i fjor slog Bube ham i begge sæsonens møder.

Egentlig var det meningen, at Bube frem til VM skulle have forberedt sig i højdetræningslejr, men grundet den manglende indfrielse af kravet har Bube med sin træner Johnny Bagge nu besluttet at stille op ved Copenhagen Athletics Games d. 5. august. DN Galan d. 30. juli har i forvejen arrangeret en nordisk duel mellem Bube og svenskeren Almgren.

Springere til start i Karlstad
Onsdag aften er der Folksam Grand Prix i Karlstad, og her er de to succesfulde længdespringere fra Tallinn med, nemlig Martha Traoré og Benjamin Gabrielsen. Sidstnævnte bekræftede sit høje niveau i sidste uge, hvor han ved et springstævne på Østerbro nåede ud på 7.71 meter i godkendt vind.

Med i højdespring er ligeledes Janick Klausen, der bl.a. møder Qatars Muamar Aissa Barshim – lillebroren til verdens vel nok bedste springer, Mutaz Essa Barshim. Efter en indsats ved EM-U23, som ikke levede op til forventningerne, har Janick sammen med træner Lars Nielsen arbejdet meget på at få mere fart i tilløbet. Det kræver lidt tilvænning, og hans kommende to starter skal ses som et forsøg på at få mere erfaring, ikke bare med henblik på den meget imødesete duel mod Jonas Kløjgård ved DM i Aarhus søndag d. 9. august, men også med tanke på VM-kravet (2.28 meter), som den 22-årige 1900-springer fortsat har som mål. Deadline for at klare VM-krav er den 10. august.

Svensk tv (SVT2) sender et lille sammendrag fra Karlstad kl.21.45-22.05. - startlister og anden info - klik HER.

Perche en Ville - Seraing (BEL) d. 21. juli 2015
Stangspring
1. Arnaud Art, BEL 5.60 meter
2. Rasmus W. Jørgensen, DK-Sparta 5.50 meter - dansk årsbedste

Galà Dei Castelli - Bellinzona (SUI) d. 21. juli 2015
800 meter A-heat
1. Amel Tuka, BIH 1:45,80 min.
2. Amine el Manouie, MAR 1:46,30 min.
3. Andreas Bube, DK-Bagsværd AC 1:46,32 min.

© Copyright Dansk Atletik Forbund