Loading...

Benjamin Gabrielsen ved landskampen i Stara Zagora i juni. (TJphotos)

Folksam Grand Prix - Karlstad

Længdespringere viser højt niveau i Karlstad

23. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Med 7.73 og 6.37 meter bekræftede Benjamin Gabrielsen og Martha Traoré onsdag deres høje niveau – også selvom medvinden lå over det tilladte. I højdespringskonkurrencen tvang tandpine Janick Klausen til at afbryde konkurrencen.

7.73, 7.71 og onsdag aften i Karlstad: 7.73 meter. Selvom der var for megen medvind i sidstnævnte notering, viste 20-årige Benjamin Gabrielsen (Sparta) igen, at han har løftet sit niveau i længdespring – og at en endnu længere notering meget vel kunne vente ved enten Copenhagen Athletics Games (5/8) eller DM i Aarhus (8-9/8). To stævner, som konkurrenten og klubkammeraten Andreas Trajkovski netop har meldt sig klar til.

Onsdagens lange spring blev fundet frem i femte runde, men gav blot en 4. plads i det stærke felt, hvor den svenske bronzevinder fra EM-inde, Andreas Otterling, med 8.13 meter kom over det skrappe VM-krav – men med 2,5 m/s i ryggen (8.06m i godkendt vind).

Hos kvinderne havde Martha Traoré (Sparta) – hvis PR for mindre end tre uger siden lød på 6.21 meter - hele tre spring på 6.30 eller længere, men grundet medvinden kunne ingen af resultaterne tælle med i statistikken. Hendes svenske klubkammerat Erica Jarder viste igen god form med to spring på 6.66 meter – 4 cm fra VM-kravet.

Sendt på hospitalet
I højdespring endte Janick Klausen (1900) med blot 2.03 meter, men med til historien hører, at han kun tog det ene spring på 2.03 meter – og efterfølgende blev sendt på hospitalet.

”Janick var på forhånd syg med tandpine. Vi prøvede, men det var ikke godt, kunne vi mærke. Ømhed havde spredt sig til hele kroppen i løbet af dagen, så derfor sendte stævnelægen ham på hospitalet for at sikre imod en alvorlig infektion,” lyder det fra træner Lars Nielsen.

Klausen har nu fået penicillin, men er forhåbentlig klar til DM-duellen i Aarhus søndag d. 9. august.

Folksam Grand Prix – Karlstad d.- 22. juli 2015
Længdespring M
1. Andreas Otterling, SWE 8.13 meter (+2,5)
4. Benjamin Gabrielsen, DK-Sparta 7.73 meter (+2,4)

Længdespring K
1. Erica Jarder, SWE-Sparta 6.66 meter (+2,5)
3. Martha Traoré, DK-Sparta 6.37 meter  (+2,2)

Stangspring K
1. Minna Nikkanen, FIN 4.36 meter
5. Iben Høgh-Pedersen, DK-Randers Fr. 4.06 meter
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund