Loading...

Victor Thomsen og træner Peter Klok.

European Youth Olympic Festival - Tbilisi

Amager-dreng er eneste danske atletikudøver ved Ungdoms-OL

27. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Victor Thomsen løber tirsdag aften indledende på 800 meter ved Ungdoms-OL i Georgien, hvor Danmark har 38 deltagere med – men kun en atletikudøver.

Den danske indsats ved atletikkonkurrencerne i Tbilisi, som startede i dag, bliver til at overse. 16-årige Victor Thomsen (Amager AC) er nemlig ene om at repræsentere Danmark på løbebanerne. Mens det nyligt afviklede Ungdoms-VM var for 16-17 årige, har Ungdoms-OL siden Utrecht 2013 været for 15-16 årige (fra dansk side kun 16-årige – altså årgang ’99). Det er DIF, som står for udtagelsen af atleter, og grundet væsentligt strammere krav i forhold til tidligere – foruden sammenfaldet med Ungdoms-VM - er kun én udtaget.

”De danske atleter kommer til at konkurrere med jævnaldrende fra mange lande. De får en unik mulighed for at knytte venskaber på tværs af sportsgrene, landegrænser og køn. Det bliver uden tvivl sjovt og en oplevelse for dem. Forhåbentlig får de lyst til at træne videre, når de kommer hjem, så det her ikke bliver deres sidste deltagelse i et olympiske arrangement,” lyder det fra Chef de Mission, Jakob Ovesen.

Victor klarede allerede i vinter kravet på 800 meter, da han løb 1:54,54 min., men siden fulgte en længere pause grundet skader, og det var først på falderebet d. 3. juli i Göteborg, at han med 1:55,27 min. kom under de 1:56,00 i den officielle kvalifikationsperiode.

21 deltagere er tilmeldt 800 meteren, hvor der løbes indledende tirsdag kl. 18.45 (dansk tid 16.45). Skulle det lykkes Victor Thomsen at gå videre, er der finale på legenes sidste dag - lørdag kl. 16.50 (14.50 dansk tid).

Victors træner, Peter Klok, er med i den danske OL-trup, som består af i alt 51 mand (38 atleter, 11 trænere/ledere og to DIF-ansatte). Deltagerne er fordelt på fem sportsgrene - med to håndboldhold som klart største repræsentation. Og de får ikke problemer med at holde varmen i den georgiske hovedstad, hvor der p.t. er næsten 35 grader varmt.

© Copyright Dansk Atletik Forbund