Loading...

Billedet fra afgørelsen fortæller alt om et tæt opløb. (DECA Text&Bild)

Diamond League – Stockholm

Sara presser verdensmesteren til det yderste

30. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Sølle 0,05 sek. manglede Sara Slott Petersen i at slå den forsvarende verdensmester Zuzana Hejnová ved torsdagens Diamond League.

Hvis nogen mente, at Sara Slott Petersens nordiske rekord 53,99 sek. i Paris var et feberløb, må de tro om efter torsdagens præstation i Stockholm; den 28-årige århusianer er ganske enkelt en af verdens allerbedste lige nu. Det viste hun med al tydelighed, da hun fulgte den forsvarende verdensmester Zuzana Hejnová helt til dørs med karrierens næstbedste resultat 54,42 sek. – bare 0,05 fra tjekkens vindertid. Og modsat i Paris, hvor der var over 30 grader, så var der sommerkøligt med blot 17 grader.

Det var nr. 2 mod nr. 3 på den aktuelle verdensrangliste, og de to løb stort set et identisk løb, hvor de passerede hver af de ti hække omtrent samtidig. Så nervepirrende tæt på var det, at Sara havde taget sin første rigtige Diamond League sejr. Og med tanke på, at heatet næsten havde niveau af en VM-finale, er der skabt visse forventninger frem mod den store opgave i Beijing, hvor hun løber indledende d. 23. august og – forhåbentlig – finale d. 26.

”Det var vidunderligt at være i stand til at give Hejnová tæt kamp. Det begyndte at blive hårdt ved 300 meter, hvor jeg var nødt til at bruge 17 skridt i stedet for 16. At være i stand til at presse én af de allerbedste så tæt på VM gør mig stærkere,” lød det bagefter fra Sara, som aldrig før havde løbet på det olympiske stadion i den svenske hovedstad.

Inden VM resterer der to starter: Copenhagen Athletics Games på onsdag, hvor hun møder nr. 4 fra i dag, amerikaneren Georganne Moline, som fulgte med Sara de første 300 meter, og så DM på hjemmebanen weekenden efter i Aarhus.

400 meter hæk
1. Zuzana Hejnová, CZE 54,37 sek.
2. Sara Slott Petersen, DEN 54,42 sek.
3. Cassandra Tate, USA 54,88 sek.
4. Georganne Moline, USA 55,25 sek.

© Copyright Dansk Atletik Forbund