Loading...

Andreas Martinsen ved landskampen i Stara Zagora, hvor det også blev til sejr.

25. Memorial Rasschart – Ninove (BEL)

Andreas Martinsen sejrer i Belgien – 0,03s fra dansk rekord

01. august 2015 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder viste lørdag aften i Flandern storform med vindertiden 13,58 sek. VM-kravet på 13,47 sek. forblev dog uindfriet.

Andreas Martinsen har ikke mange skud tilbage i bøssen i forhold til at booke en VM-billet på 110 meter hæk, men ved Copenhagen Athletics Games om fire dage rammer han plet.

”Den kommer på onsdag. Det bliver alt eller intet – og foran et hjemmepublikum. Jeg glæder mig,” lød det lørdag aften fra Martinsen efter endnu en bekræftelse af, at han er i sit livs form og på et niveau, hvor ingen anden mandlig dansk hækkeløber har været før.

Synderligt presset var 1900-løberen ikke, da han vandt i 13,58 sek.(+0,7) – hans næst hurtigste nogensinde og blot 0,03 sek. fra sæsonens tredje danske rekordforbedring. En belgisk atlet kom ind som nr. 2, over to tiendedele af et sekund bag den store dansker.

Grundet forsinkelser i starten af stævnet forsøgte arrangørerne at indhente det tabte. Det betød, at der var under en halv time mellem det indledende heat – som han vandt i 13,71 sek. – og finalen.

”I det indledende heat fik jeg en kanon god start og kom perfekt over første hæk, men en løber ved siden af mig kom til at hive mig i armen,” fortæller Andreas Martinsen, som ikke spekulerer i, at han evt. kan komme til VM via det nye kvotesystem. Her ligger ”cut’et” omkring 13,53 sek. lige nu.

”Jeg vil hellere bare klare kravet. Mit finaleløb i dag var langt fra optimalt. Der er mere at komme efter.”

DM i Aarhus
Skulle det ikke lykkes Martinsen at ramme plet på Østerbro, så resterer der stadig DM på hjemmebanen i Aarhus som en sidste mulighed. Eftersom ingen danskere er i nærheden af ham, er der blevet givet dispensation for, at en polsk atlet i Aarhus kan løbe med i heatet uden for konkurrence og presse ham ned til den ønskede tid.   

25. Memorial Rasschart – Ninove (BEL) d. 1. august 2015
110 meter hæk finale
1.Andreas Martinsen, DK-Aarhus 1900 13,58 sek. (13,71 sek. i indl.)
2.Dario de Borger, BEL 13,79 sek.
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund