Loading...

Sebastian Coe. DECA Text&Bild.

Præsidentvalg IAAF:

Dansk Atletik Forbund støtter Sebastian Coe

04. august 2015 · Henriette Leth Nielsen

Den 19. august skal det internationale atletikforbund, IAAF vælge ny præsident. Den nuværende præsident, Lamine Diack fratræder posten efter mere end 15 år på posten, og IAAF’s medlemslande skal nu vælge mellem de to kandidater Sebastian Coe og Sergey Bubka; begge fremtrædende idrætsledere med en fortid blandt verdens absolut største atletikudøvere.

Efter granskning af de to kandidaters valgprogram og personlige samtaler har Dansk Atletik Forbund besluttet sig for at støtte Sebastian Coe. 

Forbundets formand Karsten Munkvad begrunder valget således:

“Atletikken har en række udfordringer, som bør addresseres. Nylige begivenheder har vist, at der er behov for yderligere stramning af fokus på antidoping. Derudover er fornyelse af sporten og udbredelse til nye målgrupper væsentlige indsatsområder, som ligger Dansk Atletik Forbund meget på sinde. På baggrund af den hidtidige valgkamp, de fremsatte programerklæringer og vores personlige samtaler, vil vores stemme tilfalde Sebastian Coe. Vi finder, at Coe med sit program og sit hidtidige virke er den rigtige mand til posten”. 

Dansk Atletik Forbund vil dog gerne understrege, at man fra forbundets side finder begge kandidater yderst egnede. Således har begge fremlagt valgprogrammer med rigtigt mange lighedspunkter, og begge ledere har via deres udtalelser italesat løsningsforslag på en række af de problemer, som Dansk Atletik Forbund finder presserende for den videre udvikling af atletikken. 

For yderligere oplysninger:
Karsten Munkvad, formand Dansk Atletik Forbund.
Telefon: 40251464

© Copyright Dansk Atletik Forbund