Loading...

Løbebanen på Ceres Park/Aarhus Stadion, som den så ud for få dage siden, hvor kun diverse små mærker i forskellig farve manglede at blive malet på.

Store DM – Aarhus d. 8.-9. aug.

Aarhus Stadion kridtet op til et stort DM

05. august 2015 · Jeppe Weinreich

Startfeltets størrelse er steget med 15 pct. i forhold til i fjor, når Aarhus førstkommende weekend for første gang siden 2001 er vært for Store DM. Dansk atletiks tre VM-deltagere er med, og måske baner weekenden vejen for en fjerde.

Da AGF’s superligahold sidste søndag slog Randers 3-2, var der ingen streger på den omgivende løbebane. De kom dog på i dagene lige efter, og dermed er der kridtet op til et DM, som mange med god grund har set frem til efter en foreløbig meget opløftende sæson. Deltagermæssigt kan arrangørerne fra Aarhus 1900 også notere sig for en glædelig fremgang i deltagerantallet på lidt over 15 pct. Hvor der i fjor i Odense var 272 deltagere med, så er tallet i år skruet op til 315. Det betyder også, at der – som det ser ud nu – vil være indledende på mændenes 1500 meter samt kvalifikation i længdespring.  - se startlisterne HER

Med mesterskabets beliggenhed blot to uger før VM i Beijing betyder det også en sidste optræden for de (foreløbig) tre danske deltagere inden onsdagens afrejse til precamp i Marugame (JAP). Sara Slott Petersen (1900) og Stina Troest kommer på banen, når der søndag kl. 15.00 løbes 400 meter hæk, mens tilskuerne får set Andreas Bube (Bagsværd AC) to gange: i det indledende heat på 800 meter lørdag kl. 17.15 og i finalen søndag 14.45.

I det hele taget tegner de sidste tre timer af søndagens program fra 13.30 til at blive intenst med flere helt åbne DM-dueller i mændenes højde- og længdespring, mens Andreas Martinsen (1900) på 110 meter hæk gør et sidste forsøg på at indløse billet til VM.

Stort presseopbud
Også i presseøjemed oplever mesterskabet den største bevågenhed i flere år. Alle de store dagblade har meldt deres ankomst, mens P3’s daglige sportsprogram LIGA vil have en rapporter på stadion. Landets to store tv-kanaler forventes også at dukke op.

Al information om Store DM finder man HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund