Loading...

Copenhagen Half Marathon

Førsteklasses mad og musikalsk underholdning langs Cph Half-ruten

12. august 2015 · Henriette Leth Nielsen

Når verdens allerhurtigste løbere sammen med 25.000 motionsløbere kaster sig ud i hovedstadens nye verdensklasseløb søndag 13. september, vil der være musik, mad og massevis af mangfoldig underholdning rundt i byen. Løbere og tilskuere kan glæde sig til fire fantastiske Power Zones og mere end 20 andre underholdningssteder langs den 21,1 km lange rute gennem København og Frederiksberg.

 

Året rundt kan indbyggere og turister i hovedstaden glæde sig over byens mange events, festivaller og øvrige underholdningstilbud. Nu er der mulighed for at opleve en stribe af de allermest populære københavnerevents på én dag: Til Copenhagen Half Marathon har vi samlet en vifte af smagsprøver på både kulinariske og musikalske oplevelser, der vil bidrage til at gøre Danmarks nye verdensklasseløb til en gigantisk fest for både løbere og tilskuere.

”Copenhagen Half Marathon forener sport med en masse unikke oplevelser, der er med til at gøre eventen til en folkelig fest for både publikum og løbere. De forskellige events langs ruten giver samtidig deltagerne i løbet smagsprøver på noget af det, København er kendt for, herunder gastronomi, musik og mangfoldighed, hvilket forhåbentlig giver dem lyst til at komme tilbage hertil som turister,” siger Ulrich Ammundsen, eventchef hos Wonderful Copenhagen, der er en af Cph Halfs samarbejdspartnere, og som har etableret samarbejdet med aktørerne bag de fire Power Zones.

Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon sætter ligeledes stor pris på det musikalske og kulinariske underholdningselement, de fire Power Zones vil tilføje løbet.

”Vi glæder os rigtig meget til endnu engang at gøre et stort, internationalt løb til mere end blot et løb. De mange bands langs ruten til VM Halvmaraton og til Copenhagen Marathon var i høj grad med til at gøre arrangementerne til en uforglemmelig fest for løbere og tilskuere. Og til Cph Half agter vi at rykke underholdningsprogrammet op på et om muligt endnu højere niveau", fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen og tilføjer, at Cph Half udover Wonderful Copenhagen værdsætter hele paletten af samarbejdspartnere:

"Sport Event Denmark, Københavns kommune og Frederiksberg kommune hjælper med dels at give vores nye verdensklasseløb et korrekt og yderst professionelt internationalt pift - dels med at integrere Cph Half naturligt i byen som hovedstadens nye, store løb”.

Underholdningsprogrammet består bl.a. af disse fire fantastiske Power Zones:

Øster Allé/Start og mål: Copenhagen Cooking
Kødbyens Mad & Marked og Copenhagen Cooking er glade for bevæge sig ud fra Vesterbro og møde Østerbro på hjemmebane. Der vil være mad til både store og små og et stort område til at sidde og nyde maden i running village i start- og målområdet. Copenhagen Cooking er Københavns madfestival, der hvert år i august slår dørene op for 10 dages madfest. Copenhagen Cooking er for alle og byder på gastronomiske oplevelser for enhver smag.

Nørrebro Runddel/5,3 km: Distortion
Løberne til Copenhagen Half Marathon kan vente sig en enestående musikalsk oplevelse, når de langs Assistens Kirkegård løber ind i et Distortionsk univers, der kulminerer, når de drejer til venstre i Nørrebro Runddel. Og tilskuerne kan glæde sig over endelig at opleve Distortion på Jagtvej: ”Siden 2012 har vi forgæves forsøgt at få lov til at spærre Jagtvej - så da Copenhagen Half Marathon ringede og præsenterede os for ideen om at lave en scene midt i Runddelen, kunne vi sgu ikke sige nej”, lyder det fra arrangørerne af Distortion.

Bispeengbuen/6,5 km: Strøm og Bas under Buen
To timers intensiv lydcykelfest for løbere, publikum og naboer. På begge sider af Borups Allé, under Bispeengbuen, opstilles i alt otte af hovedstadens flotteste, vildeste, bedste og mest iøjenfaldende lydcykler. I samarbejde med lydcykelforeningen United Sound Systems sørger Strøm og Bas under Buen for en sprudlende oplevelse på ruten.

Pladsen foran Børsen/15 km: Copenhagen Pride
Rampen til Børsen indrettes søndag 13. september af Copenhagen Pride til en Tea-dance-lounge under regnbuen med underholdning, beer-bust og shows. Copenhagen Pride - Danmarks største årligt tilbagevendende menneskerettighedsfestival, som tager udgangspunkt i LGBT-personers liv, rettigheder og kultur med fokus på mangfoldighed, accept, inklusion og oplysning.

Udover de fire nævnte Power Zones vil der langs Cph Half-ruten være mere end 20 øvrige underholdningssteder med DJs, livebands og diverse underholdning samt caféer, der har sammensat særlige Cph Half-tilbud søndag 13. september. Omkring 1. september vil det endelige program ligge klar på cphhalf.dk og på vores App.

Fakta om Copenhagen Half Marathon
Copenhagen Half Marathon bygger videre på succesen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon.

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen
Bidragsyder: Nordea-fonden
Deltagergebyr: 450 kr.
Dato: Søndag 13. september 2015 kl. 11
Forventet deltagerantal: 25.000.
Start og mål: Øster Allé, København Ø
Tilmelding og yderligere information på cphhalf.dk og på facebook.com/cphhalf

#cphhalf

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund