Loading...

Målfotoet fra Martinsens danske rekord på 13,55 sek. den 5. juli i Göteborg.

VM Beijing 2015

Ingen VM-billet til Andreas Martinsen

13. august 2015 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder på 110 meter hæk havde ikke marginalerne på sin side, da de sidste kvotepladser skulle findes.

Håbet om en VM-billet i 11. time levede stadig torsdag for Andreas Martinsen, men så kom den hårde besked og slukkede det spinkle håb: Han bliver ikke lukket ind..

”Der er ikke så meget at sige til det. Jeg har jo ikke klaret kravet, men selvfølgelig havde jeg da håbet på at komme med alligevel. Det ville have været en kæmpe bonus,” lyder det fra Andreas Martinsen, som de sidste par dage har fulgt med på en uofficiel liste, hvor han så sent som onsdag aften blev rykket op på den rigtige side af kvotens grænse.

Selvom han med sin danske rekord 13,55 sekunder var 0,08 sek. fra VM-kravet, så manglede han i sidste ende formentlig bare én eller to hundrededele af et sekund i at komme med via den nyligt indførte kvoteordning.

Førnævnte liste skulle desværre vise sig ikke at holde stik, og torsdag eftermiddag modtog han den triste besked fra sportschef Piotr Haczek, som var ankommet til precampen i Japan natten før sammen med resten af truppen.

Det bliver bedre i 2016
”Set i forhold til sidste sæson, så lå det heller ikke i kortene, at jeg skulle med. Så alt i alt er jeg meget stolt og tilfreds med min sæson, og jeg er stensikker på, at det bliver endnu bedre i 2016. Jeg føler, at jeg sammen med min træner (Mikkel Larsen, red.) har fået knækket koden. Og så har jeg nok så vigtigt undgået skader i år.”

Martinsen står på startlisten til fredagens Folksam Challenge i Göteborg, men har allerede meldt fra. En start ved DT-finalen på Østerbro om tre uger bliver det dog til, evt. også på 200 meteren. Ellers er blikket allerede rettet mod 2016, hvor deltagelse ved VM-inde i Portland, Oregon kan komme på tale inden sommerens EM i Amsterdam og – forhåbentlig – OL i Rio, hvor kravet igen lyder på 13,47 sek.

Bube lægger ud lørdag morgen
Tidligt lørdag morgen (22/8) kl. 5.50 indleder 800-meter-løber Andreas Bube den danske indsats ved VM, mens Sara Slott Petersen og Stina Troest skal løbe indledende på 400 meter hæk dagen efter (23/8) kl. 4.25 dansk tid. Skulle én eller flere af de tre danske løbere gå videre, bliver både semifinale og finale løbet på et lidt mere seervenligt tidspunkt tidligt om eftermiddagen dansk tid.

© Copyright Dansk Atletik Forbund