Loading...

Sebastian Coe. (DECA Text&Bild)

IAAF Congress - Beijing (CHN)

Coe vinder præsidentvalget

19. august 2015 · Jeppe Weinreich

Det imødesete præsidentvalg i IAAF faldt onsdag morgen ud til Sebastian Coes fordel, da medlemslandene afgav deres stemme på kongressen i Beijing. Ved samme lejlighed blev DAF-direktør Jakob Larsen genvalgt til posten i Women’s Committee.

Sebastian Coe er ny præsident for IAAF. Tidligt onsdag morgen dansk tid vandt den britiske atletiklegende ved IAAF kongressen i Beijing valget foran sin ukrainske modkandidat Sergey Bubka. Af de 213 medlemslande under IAAF stemte de 115 for Coe, mens Bubka fik 92 stemmer.

”Jeg er dybt beæret over, at vores sport har vist mig denne store tillid. Der er ikke noget andet job, som jeg hellere vil beskæftige mig med – og heller ikke med større engagement,” lød det fra den nyvalgte præsident.

Fra Dansk Atletik Forbunds side bakker man op om Sebastian Coe.

"Det er med tilfredshed, at DAF hilser IAAF's nye præsident Sebastian Coe velkommen på posten. DAF meldte tidligt ud, at man med udgangspunkt i Coes fremlagte program og kendskabet til hans person ville stemme på briten. Med Coes alsidige baggrund kunne atletikken ikke ønske sig en bedre og mere kvalificeret leder for de kommende års indsats for at fastholde atletikkens position som den førende olympiske idrætsgren," udtaler Jakob Larsen umiddelbart efter valget.

IAAF kan ikke beskyldes for at skifte præsidenterne ud i utide. Således er den 58-årige Lord Coe blot den sjette i række siden 1912:

Sigfrid Edström(SWE) 1912-1946
Lord Burghley (GBR) 1946-1976
Adriaan Paulen (NED) 1976-1981
Primo Nebiolo (ITA) 1981-1999
Lamine Diack(SEN) 1999-2015
Lord Coe (GBR) 2015-

Jakob Larsen genvalgt
Præsidentvalget var ikke det eneste, som tilgodeså danske interesser. Direktør Jakob Larsen blev nemlig genvalgt som medlem af Women’s Committee, som ud over en formand består af to mænd og otte kvinder. De forhenværende topatleter, højdespringer Kajsa Bergqvist og syvkæmper Kelly Sotherton, er nye ansigter i komitéen.

Martin Roald-Arbøl, tidligere formand for DAF og nuværende ITO (International Technical Officer) i European Athletics, stillede ved samme lejlighed op til valg i IAAF Technical Committee. Trods 54 stemmer i første valgrunde var det ikke nok til at blive valgt ind.

© Copyright Dansk Atletik Forbund