Loading...

Andreas Bube slår her i Sollentuna 2014 Abdulrahman Balla (nr. 2). Løberen fra Qatar er også med i heat 6 lørdag. (DECA TExt&Bild)

VM - Beijing 22.-30. august

Bube i heat med verdensrekordholder Rudisha

19. august 2015 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube åbner den danske VM-indsats tidligt lørdag morgen i det sidste af seks heat på 800 meter. Her får det danske håb selskab af ingen ringere end den olympiske mester David Rudisha.

Alt er gået som planlagt indtil videre. Precampen i Japan var en stor succes, og den sidste træningssession før afgang til Beijing gav kun grund til optimisme i den danske lejr. Lørdag bliver det så alvor, når Andreas Bube på mesterskabernes førstedag kommer i ilden. Startlisterne blev offentliggjort torsdag formiddag, og her er Bube kommet i heat med selveste David Rudisha og den overraskende sølvmedaljevinder fra EM, polakken Kuciapski.

”Det er det sidste af de seks heat, så det passer os godt. Og så ser det ud til at kunne blive et hurtigt løb, hvor Bube måske kan gå videre på tid,” lyder det fra sportschef Piotr Haczek.

VM-træning
Fra det sidste træningspas i Japan.

De første tre i hvert af de seks heat går direkte videre til semifinalen, og da der suppleres op med seks tider, kan en fjerde- måske endda en femteplads vise sig at være nok. Det første heat skydes i gang kl. 5.50 dansk tid, mens Bubes heat 6 er programsat til kl. 6.30.

Tidligt søndag morgen kl. 4.25 gælder det 400 meter hæk med Sara Slott Petersen og Stina Troest. Startlisterne forventes at foreligge fredag formiddag.

”Begge løb nogle gode tider ved den sidste træning i Japan, så det ser godt ud. Jeg ser frem mod konkurrencerne med optimisme. Nu har vi lige en dag til at lade op, inden det går løs, men jeg kan garantere, at alle er klar.”

VM-træning i Japan
Stina Troest under træning - den eneste dag under precampen, hvor det regnede.

Det danske hold er i Beijing blevet indlogeret på et af de store hoteller, hvor hele 60 lande holder til, deriblandt USA og Jamaica. Så både Usain Bolt og Justin Gatlin ses dagligt ved morgenbuffeten. Pudsigt nok er der tale om samme hotel, hvor både Sara Slott Petersen og Andreas Bube boede, da Beijing for ni år siden var vært for Junior-VM. Dengang var det stadig 400 meter hæk, som Bube satsede på. Nu gælder det altså 800 meter, hvor flere af konkurrenterne er velkendte for løberen fra Bagsværd AC, der nåede semifinalen ved VM i Sydkorea for fire år siden.

Her er Bubes modstandere
2. Artur Kuciapski, Polen
Den 21-årige polak var den helt store overraskelse ved EM i Zürich, hvor han vandt sølv efter landsmanden Kzczot. Bube har tabt til ham i alle tre indbyrdes møder, senest på en 600 meter i Ostrava i maj måned. Denne sæson har Kuciapski dog ikke gjort meget væsen af sig og har kun været under de 1:46,00 én gang. Senest blev det til bronze ved de nationale mesterskaber.

3. Michael Rimmer, Storbritannien
Briten har siden 2010 ikke helt ramt det niveau, som dét år gav ham sølv ved EM i Barcelona. Da Bube i Stockholm for nylig blev nr. 2 og indfriede VM-kravet, var det med Rimmer på 3. pladsen 0,19 sek. efter. 3-2 fører Bube i de indbyrdes opgør.

4. Abraham Rotich, Bahrain
Den unge kenyanskfødte løber har ligget stabilt i år med tider lige under 1:46,00 min. og ligner på papiret altså en løber på niveau med Bube, men har i modsætning til denne ingen erfaring fra store mesterskaber.

5. David Rudisha, Kenya
Verdensrekordholderen måtte udgå på en 600 meter i Ostrava i maj med en mindre skade, men er kommet godt igen. Ved de kenyanske udtagelsesmesterskaber blev han nr. 2, og formkurven er stærkt stigende. Det skal blive interessant at se, hvordan han griber løbet taktisk an. Uanset hvad, bør han let gå videre. Det er femte gang, at Bube møder Rudisha. Første gang var i Bruxelles 2011, mens den seneste gang var i maj i år på den førnævnte 600 meter i Ostrava.

6. Andreas Bube, Danmark/Bagsværd AC
Ved VM i Daegu for fire år siden fik Bube et mindre gennembrud, da han i det indledende heat på flot vis skød frem som en raket de sidste 50 meter og tog en sikker 2. plads (se løbet HER). Så let går det næppe denne gang.

7. Cleiton Abraô, Brasilien
Med et årsbedste på 1:47,91 min. virker brasilianeren – som Bube møder for første gang - ikke skræmmende. En 5. plads ved de panamerikanske mesterskaber for en måned siden er det flotteste på hans cv.

8. Abdulrahman Balla, Qatar
Den asiatiske mester kommer med tre sejre på stribe. Den seneste var i Stockholm, hvor han slog Bube med 0,45 sek. I juli satte han i Barcelona nationsrekord med 1:43,82 min., så absolut en stærk løber. Men også et navn, som Bube kan slå. Det har han vist de seneste to år ved Folksam Grand Prix i Sollentuna, hvor Bube begge gange besejrede Balla knebent – med hhv. 0,17 og 0,10 sek.

9. W. I. Khairandesh, Afghanistan
Er med på et wild card og flere niveauer under de andre.

© Copyright Dansk Atletik Forbund