Loading...

VM - Beijing 2. dag

Stina og Sara sikkert videre til semifinalerne

23. august 2015 · Jeppe Weinreich

De to danske hækkeløbere gjorde det overbevisende søndag morgen med en U23-rekord til Stina Troest og en sikker sejr til Sara Slott Petersen.

Mens det i lørdagens 800 meter ikke helt gik som håbet, så var der tidligt søndag morgen på kvindernes 400 meter hæk fuld gevinst for dansk atletik. Først var det Stina Troest, der i heat 3 kæmpede sig ind på en fjerdeplads og dermed direkte videre til mandagens semifinaler. Trods et teknisk langtfra perfekt løb kunne hun med tiden 55,56 sekunder skære 0,32 sek. af sin egen U23-rekord.

”Jeg er bare superglad. Nu har jeg nået mit mål, og semifinalen er bare en ekstra bonus, hvor jeg kan give den fuld gas,” sagde hun efterfølgende til DR Sporten.

Med den flotte tid rykker Stina tre pladser op på europaranglisten, hvor hun nu er nr. 10.

Sikker heatsejr til Sara
Få minutter efter Troest var det så Sara Slott Petersens tur. For første gang i karrieren stod hun ved et stort mesterskab som favorit i sit heat, og dét pres kunne hun sagtens stå for, skulle det vise sig. Den nordiske rekordholder kom ind på den sidste langside med et komfortabelt overskud og brugte ikke mange kræfter på at holde forspringet i mål, hvor hun blev noteret for 55,11 sekunder.

”Jeg kunne se, at de andre løb langsomt, så der var ingen grund til at bruge for mange kræfter. Nu glæder jeg mig bare til semifinalen, hvor den får fuld gas,” lød det efterfølgende fra Sara Slott Petersen.

Verdensranglistens nr. 1, Shamier Little, så ikke overbevisende ud i det sidste heat. Den 20-årige amerikanske mester, der løb karrierens første løb uden for USA, trippede meget før den sidste hæk og var med 56,47 sek. på 4. pladsen bare 0,04 sek. fra sensationelt at blive slået ud af polakken Linkiewicz. Én favorit mindre blev feltet dog, da Kemi Adekoya fra Bahrain (nr. 6 i verden) blev diskvalificeret for ikke at have holdt sin bane.

Semifinalerne løbes mandag kl. 13.10 dansk tid. Heatfordelingen vil blive tilgængelig her i løbet af søndagen.

VM - Beijing 2015 - 2. dag 23. august
400 meter hæk
Heat 3
1. Cassandra Tate, USA 54,27 sek. Q
4. Stina Troest, Danmark 55,56 sek. DANSK U23-rekord Q

Heat 4
1. Sara Slott Petersen, Danmark 55,11 sek. Q
Alle resultater

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund