Loading...

Kojo Musah (th) på 200 meter ved DMU. (Michael Hyllested)

NM-U20/Juniorlandskamp – Espoo (FIN) d. 29.-30. aug.

Nyt sprinternavn får landsholdsplads

25. august 2015 · Jeppe Weinreich

Den ukendte 100-meter-løber Kojo Musah fra Vejle IF overraskede ved weekendens DMU med 10,91 sekunder. Efter et par afbud får han nu chancen på stafetholdet ved den nordiske juniorlandskamp.

Kojo Musah. Næppe mange havde hørt navnet før weekendens DMU i Hvidovre, men her imponerede den 19-årige sprinter fra Vejle IF med 10,91 sek. efter at have løbet vindbegunstigede (+2,5) 10,81 sek. i det indledende heat. Med det høje niveau i finalen rakte det kun til bronze, men det bemærkelsesværdige var, at der blot var tale om Kojos tredje stævnestart nogensinde. Med resultatet har han nu fået en plads på stafetholdet ved NM-U20 i Finland førstkommende weekend, efter der er indløbet afbud fra de to 1900-sprintere Simon Hansen og Steffen U. Knudsen.

Kojo hvem? Ja, det må man nok spørge om. Og træner i Vejle IF, Joachim Lund, er formentlig den rette.

”Kojo har dyrket springgymnastik i mange år, og han var faktisk forbi stadion for et par år siden, hvor Vejle Idrætsefterskole havde et arrangement. Han løb ret hurtigt ved den lejlighed, men det var først i april i år, at han kom igen efter at have tænkt over, at det da kunne være meget sjovt at prøve sig af i sprint,” fortæller Joachim Lund om det spændende talent, der har sit ikke så danskklingende navn fra faderen, der har rødder i Ghana.

11,40 sek. lød debuten på ved Herning Games i maj, herefter 11,07 (+1,4) ved VDMU i Skive og nu altså 10,91 sek., hvilket samtidig slettede den gamle klubrekord i Vejle IF, som lød på 10,7 sek. håndstoppet.

De førnævnte afbud giver Frederik Schou-Nielsen (Sparta) pladsen på 100 meter. Frederik imponerede med 10,79 sek. i sin debutsæson 2013, men har siden ikke forbedret den tid – altså indtil weekendens DMU, hvor han kom ind efter Kristoffer Hari i ny PR 10,74 sek.

På 200 meter hedder erstatningen Rasmus Mohr Ernst (OA/OGF). Den fynske sprinter manglede bare 1/10 sek. i at klare kravet til Junior-EM, men får nu alligevel en individuel start i et internationalt mesterskab. Han var i forvejen udtaget til stafetten, hvor Peter Trajkovski (Sparta) tager den anden plads, som blev ledig efter de førnævnte afbud. Stafetkvartetten hedder altså Musah, Trajkovski, Mohr Ernst & Schou-Nielsen.

Færing på holdet
Endelig er der i forhold til den først offentliggjorte holdopstilling kommet et navn på i mændenes trespring. Det blev såmænd en færing, nemlig Tórur Mortensen (født 1998), der ved Store DM - som formelt medlem af Aarhus 1900 - vandt bronze med PR 13.58 meter.

Mere information samt live-resultater under mesterskaberne kan findes HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund