Loading...

Blandede følelser umiddelbart efter en fremragende 4. plads, som med lidt held kunne have været en bronzeplads. (Iris Hensel)

VM Beijing – 5. dag

Fornem 4. plads til Sara Slott

26. august 2015 · Jeppe Weinreich

En lille fejl før den niende hæk kostede formentlig en dansk medalje, men med 54,20 sek. på fjerdepladsen leverede Sara Slott Petersen onsdag den bedste danske VM-præstation i flere år.

VM i Beijing blev Sara Slott Petersens internationale gennembrud, lige meget hvordan man ser på det. Men mere vil have mere, og efter den overbevisende semifinale havde 1900-løberen færten af en medalje på 400 meter hæk. I sidste ende måtte hun dog se Cassandra Tate (USA) snuppe bronzen i 54,02 sek. - bare 0,18 sekunder hurtigere end de 54,20 sek., som Sara kom i mål i og som trods alt er hendes næst hurtigste tid nogensinde.

Tjekken Hejnová viste sig om muligt mere suveræn end ventet og kunne vinde guldet i årets hurtigste tid i verden 53,50 sek., mens Shamier Little (USA) efter to dårlige indledende løb på uventet vis fik tingene til at stemme med sølv i 53,94 sek.

Sara var efter 200 meter et stykke fra sine nærmeste konkurrenter, men da hun skulle til at sætte sit angreb ind i det sidste sving, stemte skridtene ikke ved den niende hæk. Selvom hun gav alt på de sidste meter, var bronzen aldrig rigtig inden for rækkevidde.

Stolthed
”Det er nemmere at juble over en 5. plads end en 4. plads, for man er så tæt på. Så selvfølgelig er der skuffelse lige nu, for hun havde muligheden for at tage medalje i dag,” lyder det fra træner Mikkel Larsen. ”Men når det er sagt, så er jeg selvfølgelig stolt over præstationen, for en fjerdeplads af en europæer i en sprint/hæk finale, det ser man ikke så tit. Og når vi ser tilbage, har det jo været en perfekt sæson."

Med to amerikanere foran Sara var der reelt tale om en præstation, som svarer til EM-sølv, hvilket giver løfter forud for EM i Amsterdam i juli 2016 – og naturligvis OL i Rio godt en måned senere.

”Hun har lært utrolig meget ved dette VM. Hun har jo aldrig været i nærheden af noget lignende,” slutter Mikkel Larsen.

Torsdag d. 3. september bliver der efter al sandsynlighed en VM-revanche ved Weltklasse i Zürich.

Med 4. pladsen gentog Sara i øvrigt, hvad Wilson Kipketer klarede i 2003 og spydkaster Christina Scherwin i 2005. Man skal tilbage til Kipketers guld i Sevilla 1999 for at finde en bedre dansk præstation ved et udendørs VM.

VM Beijing d. 26. august 2015 (5. dag)
400 meter hæk finale
1. Zuzana Hejnová, CZE 53,50 sek. WL
2. Shamier Little, USA 53,94 sek.
3. Cassandra Tate, USA 54,02 sek.
4. Sara Slott Petersen, DEN 54,20 sek.
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund