Loading...

Fra VM-finalen. (Iris Hensel/DECA Text&Bild)

Diamond League – Zürich

Sara er klar til VM-revanche

02. september 2015 · Jeppe Weinreich

Torsdag aften er der for første gang siden 2004 dansk deltagelse ved det legendariske Weltklasse i Zürich.

Det berømte Letzigrund Stadion i Zürich udgør torsdag aften muligheden for en dobbelt revanche for Sara Slott Petersen. Det var nemlig her, at dansk atletiks største navn ved sidste sommers EM lavede en fatal tyvstart i det indledende heat og – måske - gik glip af sin første EM-finale. En stor finale nåede hun som bekendt i sidste uge, hvor Cassandra Tate snuppede bronzemedaljen for næsen af 1900-løberen. Nu får Sara så muligheden for at slå amerikaneren, som hun har gjort det ved de to tidligere møder i årets Diamond League i Paris og Stockholm.

Bortset fra sølvvinder Shamier Little – der erstattes af landsmanden Georganne Moline - er der tale om en tro kopi af VM-finalen. Startskuddet lyder kl. 20.05, og det kan følges direkte på TV3 Sport1.

- Læs Saras egen evaluering af VM-finalen HER

Weltklasse er nr. 13 i rækken af de 14 stævner, som udgør Diamond League. Bruxelles fredag d. 11. september er det sidste, og sammen med Zürich udgør de to finaler, som har halvdelen af disciplinerne på programmet. Det betyder altså, at kvindernes 400 meter hæk ikke er med i Bruxelles.

Kipketer
Sidst der var dansk deltagelse ved Weltklasse, var d. 6. august 2004, hvor Wilson Kipketer blev nr. 4 på 800 meteren. Joachim B. Olsen og Christina Scherwin havde i sin tid niveauet til at være med, men deres respektive discipliner var i de år ikke på programmet i Zürich. Længdespringer Morten Jensen var tæt på at komme med i 2010, mens Andreas Bube trods flere starter i Diamond League endnu ikke har været med i lige netop Weltklasse.

Diamond League - Zürich d. 3. september 2015
Startlister/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund