Loading...

(screenshot)

Diamond League

Sara tæt på sensationel sejr i Zürich

04. september 2015 · Jeppe Weinreich

Verdensmester Hejnová blev presset yderst hårdt af en stærkt løbende Sara Slott Petersen, som torsdag aften i Schweiz kunne tage sin tredje 2. plads i tre Diamond League-løb.

Flere nykårede verdensmestre måtte torsdag aften se sig besejret ved Weltklasse i Zürich, mens andre kunne revanchere sig. Det gjaldt dog ikke for Zuzana Hejnová, men det var bestemt tæt på, at Sara Slott Petersen havde sat et sensationelt punktum for en forrygende sæson. Så hårdt pressede den danske VM-4’er nemlig tjekken.

Modsat finalen i Beijing, så havde Sara hele tiden kontakt med Hejnová og løb nærmest synkront, ja over 8. og 9.hæk en anelse foran. Et kort øjeblik lignede det en dansk sejr, da de to gik ind på den sidste langside, men Saras skridt før den sidste hæk passede ikke, og det gjorde udslaget. I mål vandt Hejnová med 54,47 sek. mod Saras 54,57 sek. Sidstnævnte kunne dog revanchere sig imod VM-bronzevinderen Cassandra Tate, der på 5. pladsen var næsten et sekund efter.

Saras tid er den 5. hurtigste i karrieren, hvor hun nu har været under de 55,00 sekunder seks gange. Løbet var desuden det 12. i træk, hvor hun var under de 55,68 sekunder, som den danske rekord lød på for bare tre måneder siden. Jo, det har været en drømmesæson, som slutter helt på Østerbro Stadion nu på lørdag.

Også verdensmesteren Hejnová komplimenterede Sara efter løbet:

”Tiden i dag var ikke så god, men det er også slutningen af sæsonen. Jeg forventede ikke, at Sara Petersen ville gøre det så svært for mig. Hun har virkelig gjort det godt,” lød det i flash interviewet fra den suveræne tjekke, der blev samlet vinder af øvelsen i Diamond League-kapløbet med Sara på en fornem 3. plads.

Weltklasse Zürich - 3. september 2015
400 meter hæk kvinder
1.Zuzana Hejnová, CZE 54,47 sek.
2.Sara Slott Petersen, DEN 54,57 sek.
3.Georganne Moline, USA 54,89 sek.
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund