Loading...

Copenhagen Half Marathon

Beboerhensyn og farbare hovedveje vigtig del af ruteplanlægningen

04. september 2015 · Henriette Leth Nielsen

Når København og Frederiksberg søndag 13. september lægger gader til et nyt verdensklasseløb med topklasseunderholdning for hele byen, bliver det nødvendigt at spærre dele af hovedstaden af. Rute- og afspærringsplanen er dog udarbejdet med størst mulig omtanke for beboere og trafikanter.

Hovedstadens nye, gigantiske løbeevent tager i høj grad hensyn til byens beboere og trafikanter: Ved en stor del af de afspærrede gader, vil det løbende være muligt at krydse gaderne. Og de afspærrede gader åbnes for trafik igen, så snart løberne har passeret. Derudover holdes to af Københavns allermest befærdede gader åbent for al trafik under hele Copenhagen Half Marathon. Det drejer sig om H.C. Andersens Boulevard / Gyldenløvesgade / Åboulevarden og Kalvebod Brygge.

”En væsentlig del af hele vores ruteplanlægning har været at holde H.C. Andersens Boulevard / Gyldenløvesgade / Åboulevarden åben for al trafik og løbe uden om denne hovedfærdselsåre. For når den er åben, sikrer vi os, at bilister og andre trafikanter kan komme rundt i byen både på tværs af ruten og inden for ruten,” fortæller Lars Nissen, der er løbsteknisk chef for Copenhagen Half Marathon og anbefaler, at både beboere, trafikanter og alle andre nærlæser Cph Halfs interaktive rutekort og vores trafikinfogrundigt inden 13. september.

Trods markante hensyn til beboere og trafik er ruten til Copenhagen Half Marathon bygget op, så den dels indbyder til rekordmuligheder for både eliteløbere fra hele verden og for de 25.000 motionsløbere ligeledes fra både ind- og udland dels danner ramme om et overflødighedshorn af en fest for hele byen med topklasseunderholdning langs ruten.

Læs detaljeret information om alle trafikale ændringer for hovedstadens forskellige bydele, herunder parkering, afspærrede gader, busændringer m.m. i forbindelse med Copenhagen Half Marathon her.

Interaktivt rutekort: Følg løbet live på dagen - via DR - Cph Half App -cphhalf.dk/live

#cphhalf

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund