Loading...

Fra fredagens pressemøde: Abdi Hakin Ulad, Thijs Nijhuis, Henrik Them og Jakob Larsen. (Lars Møller)

DM/Copenhagen Half Marathon

Danske eliteløbere jagter VM-billet

11. september 2015 · Jeppe Weinreich

Der står ikke kun DM-medaljer på spil for de bedste danske løbere ved søndagens Copenhagen Half Marathon. En god præstation kan nemlig også bane vej til VM Halvmaraton, som finder sted i Cardiff næste år den 26. marts.

Dansk atletik går efter at stille med fuldt hold ved mesterskabet i Wales, hvilket vil sige fem mænd og fem kvinder. Den 30. september vil forbundet derfor udtage en bruttotrup på 16 løbere (otte mænd & otte kvinder), der i sidste ende altså skal skæres ned til ti. En DM-placering i top-5 vil automatisk give en plads i truppen, mens de tre andre vil blive udtaget efter en subjektiv bedømmelse.

Mens Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) og Anna Holm Baumeister (Viking) er store forhåndsfavoritter, så tegner dysten om de andre placeringer særdeles spændende. Hos mændene er der lagt op til en interessant dyst mellem den rutinerede, 33-årige Henrik Them (Sparta) og den 11 år yngre Thijs Nijhuis (Viborg AM). Førstnævnte vandt DM-titlen i 2011 og 2012, mens Nijhuis er forsvarende mester fra i fjor, hvor DM var indlagt i Lillebælt Halvmaraton.

”Jeg håber, at vi kan hjælpe hinanden ned til en god tid. Mulighederne er bestemt til stede, så jeg ser meget frem til løbet,” lyder det fra Them, der håber på at det kan bringe dem under 1:04,00 time. En grænse, som kun syv danskere gennem tiderne har brudt.

Ved VM Halvmaraton i København var Lars Budolfsen (Sparta) og Jesper Faurschou (Herning LK) særdeles tæt på med hhv. 1:04,00 og 1:04,01. Førstnævnte blev opereret i menisken i juni og er godt i gang med genoptræningen, mens den firedobbelte DM-vinder (2007-2010) Jesper Faurschou – der blev far til tvillinger for nylig – altid plejer at gøre det godt ved mesterskaber.

I B-gruppen, der starter lige bag ved de allerbedste, er der en interessant halvmaraton-debut ved den 22-årige Jacob Markussen, som fik sit gennembrud i år med sølv ved DM 10 km landevej. Han kunne være et godt bud på en placering blandt de fem bedste danskere.

- se udtagelseskriterierne HER

Baumeister er storfavorit
Hos kvinderne er det svært at se nogen kunne true Anna Holm Baumeister. Bornholmeren vandt sølv ved NM 10.000 meter i maj og har i år sat adskillige personlige rekorder på bane. En skuffelse har sæsonen dog også budt på, da hun måtte udgå af Hamborg Marathon i april efter 25 km.

Louise Langelund Batting (Aarhus 1900) er det bedste bud på én, der kan nærme sig Baumeister. Den 37-årige tandlæge og mor til to vandt DM i fjor i personlig rekord 1:15,58 time. En tid, hun håber at kunne forbedre søndag i det løb, som også bliver en vigtig test før maratondebuten i Berlin to uger senere.

Maria Sig Møller (Sparta) har med 1.12,50 løbet hurtigere end de andre, men den tid stammer fra VM 2009. Selvom hun de seneste år ikke har været i nærheden af det niveau, kan hun meget vel være god for en overraskelse.

Zenia Mogensen (AGF), der fra motionsfeltet ved VM Halvmaraton i fjor formåede at slå et par af de danske VM-løbere, samt veteranen Rikke Due-Andersen (Team Hechmann), kan meget vel også komme på spil i top-5.

DM/Copenhagen Half Marathon - 13. september 2015
Start: 11.15 - startlister m.m. klik HER

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund