Loading...

Tre store profiler: Europamester Christelle Dauney (FRA), Bedan Karoki Michuri (KEN) og vinder af Berlin Halvmaraton 2015, Berhanu Legese (ETH). (Lars Møller)

Copenhagen Half Marathon

CPH Half: Kenyansk verdensstjerne bebuder supertid

11. september 2015 · Jeppe Weinreich

Bedan Karoki Muchiri er navnet på den ubesejrede kenyaner, der ved søndagens Copenhagen Half Marathon ikke bare forventes at være den bedste blandt 24.000 løbere, men også går efter verdens hurtigste tid på distancen denne sæson.

Tre af verdens ti hurtigste løbere på halvmaratondistancen i år er ankommet til København, hvor der lades op til søndagens gigantiske begivenhed Copenhagen Half Marathon med godt 24.000 deltagere. Favoritrollen er dog tildelt en fjerde løber, nemlig kenyaneren Bedan Karoki Muchiri, som er ubesejret på distancen, men endnu ikke har løbet den i år.

”Jeg er kommet til København for at vinde. Og hvis temposætterne og vejret ellers er godt, tror jeg på, at en tid under 59 minutter er mulig,” lød det på fredagens pressemøde fra den 25-årige kenyaner, der så sent som for to uger siden sluttede som nr. 4 i 10.000-meter-finalen ved VM i Beijing, sølle tre sekunder fra guldmedaljen.

Verdens hurtigste tid i år tilhører en anden kenyaner, Stanley Biwott, der i Holland i marts løb i 59:20 minutter. En tid under 59 minutter på søndag vil således give genlyd i løbeverdenen. Akkurat som det succesfulde VM gjorde sidste år.

24.000 startnumre er solgt
Copenhagen Half Marathon bygger videre på denne store succes fra sidste års VM, og med 24.000 solgte startnumre er succesen allerede hjemme for de to arrangører Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion. Løbet er i dets første år blevet certificeret med de maksimale fem stjerner af det europæiske atletikforbund samt en såkaldt ”Bronze Label” af det internationale forbund, IAAF.

”Her i det første år ser vi allerede det synlige resultat af den udvikling, der blev sat i gang i forbindelse med VM. Målt på deltagerantal er vi i dette første år nu blandt de otte største halvmaratonløb i verden. Det er vi meget tilfredse med,” slog direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, fast på pressemødet.

”Vi har forsøgt at optimere VM-ruten, og elitefeltet er et af de hurtigste overhovedet, så nu håber vi bare på, at vind og vejr er med os på søndag.”

Gensyn med København
Med ved pressemødet var også den regerende europamester på maraton for kvinder, Christelle Daunay. Den 40-årige super-veteran fra Frankrig blev nr. 7 – og bedst placerede ikke-afrikaner - ved VM i fjor.

”Jeg er bare så glad for at være tilbage. Fra sidste år husker jeg alle menneskerne i gaderne  – og det gode vejr,” lød det fra Daunay, der kan se frem til meget stærk modstand fra kenyaneren Lucy Kaboo, der blev nr. 4 i København sidste år.

DM-dysten
DM er i år indlagt i Copenhagen Half Marathon, og størst forhåndsinteresse er der om Abdi Hakin Ulad. Den 24-årige løber med somalisk baggrund er i sit livs form og udelukker ikke, at han kan slå den danske rekord (1:01,55) fra 1998. Motivation savner han ikke.

”Det bliver helt vildt – lige så fedt som til VM. Dengang så man en masse nationsrekorder og personlige rekorder blive slået. Jeg tror, at det samme vil ske igen i år.”

DR1 sender søndag direkte fra 10:45-14:00 (løbsstart kl. 11.15)

© Copyright Dansk Atletik Forbund