Loading...

Anna Holm Baumeister - blandt de 10 hurtigste danske kvinder gennem tiden. (Cph Half)

DM/Copenhagen Half Marathon

Abdi og Anna sikrer sig DM-titlerne

13. september 2015 · Jeppe Weinreich

Det blev til sikre favoritsejre ved Abdi Hakin Ulad og Anna Holm Baumeister ved søndagens DM. Til gengæld var der stor spænding om andenpladsen hos mændene.

Det var uden sammenligning det mest spektakulære DM, som DAF nogensinde har arrangeret. 24.000 deltagere, direkte tv og flere tusinde deltagere i gaderne. Og det endte med de ventede sejre.

Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) lagde fra start et stærkt tempo. De 10 km blev rundet i 29:27 min., og dermed var han ikke langt fra Carsten Jørgensens danske rekord. Han kom dog til at kæmpe alene, og da det samtidig blæste en del ude på ruten, viste rekorden sig umulig at slå lige i dag. I det stærke internationale felt fik han kæmpet sig ind på en flot 16. plads i den gode tid 62:48 min. – 24 sekunder fra personlig rekord.

”Det var hårdt at ligge så meget alene. De andre ville ikke samarbejde, så jeg trak selv meget i den stærke vind. Jeg er glad for løbet, men skuffet over tiden. Forholdene var bare ikke til en rekord i dag,” lød det efter løbet fra Abdi.

Abdi

På forhånd var der lagt op til en duel mellem Henrik Them (Sparta) og Thijs Nijhuis (Viborg AM). Og det blev det også til. Lidt uventet var det med Jesper Faurschou (Herning LK) som tredje part.

Thijs måtte bæres fra målområdet
Trioen lå sammen hele løbet, men tabte meget i tempo mellem 10 og 15 km. Først da spurten blev sat ind på det sidste stykke, måtte Faurschou slippe. Thijs viste sig stærkest og slog her Them med 1:05,11 mod 1:05,13 – med Faurschou yderligere to sekunder efter. På dramatisk vis måtte Thijs efterfølgende bæres fra målområdet. I dagene op til løbet havde han været syg med maveproblemer, viste det sig. Stærkt forkommen fik han dog kæmpet sig op på præmieskamlen en halv time efter.

Them modtog ikke bronzemedaljen med den allerstørste glæde.

”Jeg er super irriteret på mig selv lige nu. Der går for meget taktik i den, og så taber jeg i spurten. Jeg skulle bare have løbet mit eget løb i stedet for at ligge og kigge på de andre,” lød det fra Them, som trods alt fik et godt fingerpeg om formen forud for Frankfurt Marathon om seks uger.

Flot PR til Anna Holm
Det fik Anna Holm Baumeister ligeledes. Hun var nemlig aldeles suveræn hos kvinderne og kom i mål på en samlet 12. plads i ny personlig rekord 73:34 min. En tid, med hvilken hun lige akkurat klemmer sig ind i top-10 på alle tiders danske rangliste.

”Det var en super indikator for Frankfurt Marathon. Jeg er rigtig tilfreds, selvom jeg lagde lidt for hurtigt ud den første km. Herefter fandt jeg tempoet og ved 10 km følte jeg overskud og skruede derfor lidt op. Ved 14 km stod min kæreste og heppede, så måske blev jeg lidt overmodig. De sidste 3 km var sindssygt hårde.”

På sølvpladsen kom ligeledes som ventet Louise Langelund Batting (Aarhus 1900), der med 75:55 min. kunne skære tre sekunder af den PR, hun satte ved sidste års DM. Om to uger debuterer hun i Berlin på maratondistancen. Bronzen gik til Maria Sig Møller (Sparta) – der for AGF vandt fire titler i årene 2007-2011 – i tiden 77:31 min. Køge-løberen Sylvia Kiberenge, der ikke er dansk statsborger og dermed ikke kan være med i DM-sammenhæng, overraskede med en samlet 10. plads i 72:59 min.

DM Halvmaraton (indlagt i CPH Half) - 13. september 2015

Mænd
1. Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM 62:48 min.
2. Thijs Nijhuis, Viborg AM 65:11 min.
3. Henrik Them, Sparta 65.13 min.
4. Jesper Faurschou, Herning LK 65.15 min.
5. Ulrik Heitmann, Aarhus 1900 67:37 min.

KVinder
1. Anna Holm Baumeister, Viking 73:34 min. PR
2. Louise L. Batting, Aarhus 1900 75:55 min. PR
3. Maria Sig Møller, Sparta 77:31 min.
4. Zenia Mogensen, AGF 78:49 min.
5. Tine Pallisgaard, Multiatleterne 79:55 min. =PR
6. Rikke Due-Andersen, Team Hechmann 79:59 min.
Alle resultater


© Copyright Dansk Atletik Forbund